Κατέρρευσε κτίριο 11 ορόφων στη Βηρυτό μετά από πυραυλική επίθεση του Ισραήλ * Τρεις διασώστες του Ερυθρού Σταυρού τραυματίστηκαν σε ισραηλινό πλήγμα

People flee after an Israeli strike at the Dahieh district in Beirut, Lebanon, 22 October 2024. At least 13 people were killed after an Israeli airstrike near Lebanon’s largest public hospital in southern Beirut, the Lebanese Ministry of Health said. EPA/STR




Τα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της Χεζμπολάχ, μπήκαν και πάλι σήμερα στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων, λίγα λεπτά αφού ένας εκπρόσωπος της φιλοϊρανικής οργάνωσης διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε εκεί, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο υπεύθυνος Τύπου της Χεζμπολάχ, ο Μοχάμαντ Αφίφ, διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε σε πολλά μέσα ενημέρωσης, στον τομέα του Γομπεϊρί, λίγη ώρα αφού ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή εκκένωσης αυτής της περιοχής.

Η συνοικία δέχτηκε τρία πλήγματα, μετέδωσε το λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο ANI. Ένα κτίριο που χτυπήθηκε «καταστράφηκε ολοσχερώς», πρόσθεσε.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο –το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να το επαληθεύσει– δείχνει τη στιγμή που ένα 11όροφο κτίριο καταρρέει, αφού χτυπήθηκε από έναν πύραυλο.

Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν μία ημέρα μετά τον θάνατο 13 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα παιδί, από ισραηλινή επιδρομή στην περιοχή του νοσοκομείου Ραφίκ Χαρίρι.

Τα νότια προάστια, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, έχουν σχεδόν ερημωθεί αφού οι κάτοικοι έφυγαν μετά την έναρξη των μαζικών βομβαρδισμών του Ισραήλ, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις διασώστες τραυματίστηκαν σε πλήγμα στην πόλη Ναμπατίγια στον νότο, τον οποίο το Ισραήλ βομβαρδίζει εδώ και αρκετές ημέρες στο πλαίσιο της επίθεσής του κατά της Χεζμπολάχ, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μετά μια πρώτη επιδρομή.

“Έπειτα από ένα πρώτο πλήγμα στη Ναμπατίγια, τέσσερις ομάδες ασθενοφόρων του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου εστάλησαν στο σημείο για να διασώσουν τα θύματα”, δήλωσε η ΜΚΟ σε δελτίο Τύπου.

“Η θέση βομβαρδίστηκε ξανά και τρεις εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου τραυματίστηκαν από θραύσματα οβίδας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο”, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βηρυτός, Λίβανος

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με drone στην κατοικία του Νετανιάχου: Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις όσο συνεχίζονται οι μάχες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: