Καμία παραβίαση στην Κύπρο από τις κυβερνοεπιθέσεις, διαβεβαιώνει το Υφυπουργείο Έρευνας και διαψεύσει σχετικό δημοσίευμα

Φωτογραφία μέσω Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.




To Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, αναφέρει ότι το είδος των κυβερνοεπιθέσεων που δέχθηκαν συστήματα στην Κύπρο χθες, ονομάζεται DDOS (distributed denial of service attack)» και τονίζει ότι «καμία παραβίαση δεν έχει επιτευχθεί».

Το Υφυπουργείο με την ανακοίνωσή του διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», το οποία αφορά τις χθεσινές κυβερνοεπιθέσεις και αναφέρει ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύονται από την εφημερίδα «δεν ευσταθούν».

Σημειώνει ότι στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται αναφορά για «πληροφορίες» της εφημερίδας, που αναφέρουν ότι «οι χάκερ που επιτίθενται σε ιστοσελίδες στην Κύπρο δεν έχουν ως στόχο να τις ρίξουν, αλλά να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία και πληροφορίες τρίτων, με τις οποίες είναι συνδεδεμένο το κυπριακό σύστημα».

Όπως προσθέτει το Υφυπουργείο Έρευνας, επισημαίνεται, επίσης, στο δημοσίευμα ότι οι χάκερ στους οποίους αναφέρεται το δημοσίευμα, «το έχουν καταφέρει μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις».

«Τα πιο πάνω δεν ευσταθούν. Οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες και για τις οποίες υπήρξε απόλυτη διαφάνεια, έδειξαν ξεκάθαρα ότι οι προθέσεις των επιτιθέμενων ήταν αποκλειστικά και μόνο η προσπάθεια να καταστήσουν συγκεκριμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μη προσβάσιμες», τονίζει το Υφυπουργείο Έρευνας.

Σημειώνει ότι «το είδος αυτό των επιθέσεων ονομάζεται DDOS (distributed denial of service attack)» και προσθέτει ότι «καμία παραβίαση δεν έχει επιτευχθεί, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα».

Με πληροφορίες μέσω ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Θα σημειωθούν και άλλες κυβερνοεπιθέσεις στις υποδομές της Κύπρου, εκτιμά ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: