«Ιστορική» αμυντική συμφωνία Βρετανίας με τη Γερμανία ευθέως για την ανάσχεση της Ρωσίας: Γερμανικά αεροπλάνα σε βρετανική στρατιωτική βάση

FILE PHOTO A handout photo made available by RAF shows A RAF Typhoon of Number 1(Fighter) Squadron from RAF Lossiemouth flies over the RAF’s newly installed Air Defence Radar at Saxa Vord, on the Island of Unst, Shetland, Scotland, EPA/Cpl Trish James HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Mιά μεγάλη πρεμιέρα. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι. και ο Γερμανός ομόλογός του, Μπόρις Πιστόριους πρόκειται να υπογράψουν μια «ιστορική» αμυντική συμφωνία την Τετάρτη, η οποία θα επιτρέψει κυρίως στα γερμανικά αεροσκάφη να επιχειρούν από μια στρατιωτική βάση της Σκωτίας.

Αυτή η άνευ προηγουμένου συμφωνία, η οποία ονομάστηκε «Συμφωνία του Trinity House», στοχεύει στην «ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης ενόψει της αυξανόμενης ρωσικής επιθετικότητας και των αυξανόμενων απειλών», σύμφωνα με δήλωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Οι δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αναμένεται επίσης να συνεργαστούν για την ανάπτυξη όπλων κρούσης μεγάλης εμβέλειας που μπορούν να είναι πιο προωθημένοι από τους υπάρχοντες πυραύλους Storm Shadow του Ηνωμένου Βασιλείου. Ένα εργοστάσιο που παράγει πυροβόλα από βρετανικό χάλυβα πρόκειται επίσης να προχωρήσει με την υπόσχεση δημιουργίας περισσότερων από 400 θέσεων εργασίας.

«Σημείο καμπής στις σχέσεις μας»

«Η συμφωνία σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στις σχέσεις μας με τη Γερμανία και ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια της Ευρώπης», ανέφερε στη δήλωση ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι. Θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτή τη νέα συνεργασία τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια».

Ο Γερμανός υπουργός Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η συμφωνία είναι απόδειξη ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία πλησιάζουν περισσότερο», μετά από 14 χρόνια Συντηρητικής κυβέρνησης που είδε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την ασφάλεια στην Ευρώπη», προειδοποίησε.

«Η Ρωσία διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία, αυξάνει σημαντικά την παραγωγή όπλων της και έχει εξαπολύσει επανειλημμένα υβριδικές επιθέσεις εναντίον των εταίρων μας στην Ανατολική Ευρώπη… Με αυτή τη συμφωνία, δείχνουμε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν συνειδητοποιήσει τις τρέχουσες ανάγκες», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός. .

Με πληροφορίες από lefigaro.fr

Όταν το Ισραήλ «επιτεθεί στο Ιράν» αναμένει την υποστήριξη των ΗΠΑ: Τι είπαν ο Νετανιάχου στον Μπλίνκεν και ο Γκάλαντ στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: