Ισραηλινό πλήγμα σε κτίριο στην καρδιά της Βηρυτού: Στόχος υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ * Πληροφορίες για 22 νεκρούς και 117 τραυματίες [videos]

epa11653130 People gather in front of a damaged building after an Israeli military strike at the Nuwayri area in Beirut, Lebanon, 10 October 2024. According to the Lebanese Minister of Health, more than 2,100 people have been killed and more than 9,900 others have been injured in Lebanon since the beginning of the Israeli-Hezbollah conflict. Israel’s military has been conducting ‘extensive strikes’ on Hezbollah targets in Lebanon. EPA/WAEL HAMZEH




Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί και 117 οι τραυματίες από τα δύο ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Με βάση αυτόν τον απολογισμό, οι επιδρομές αυτές είναι οι φονικότερες στην πρωτεύουσα της χώρας αφότου ξεκίνησε ο ανοιχτός πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

  • Το ένα από τα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό απόψε είχε ως στόχο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, τον Ουαφίκ Σάφα, ανέφεραν τρεις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Σάφα, που φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου και στρατιωτικός σύνδεσμος της τρομοκρατικής οργάνωσης, επέζησε, σύμφωνα με αυτές τις πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, ο Σάφα συμμετείχε σε πολλές διαπραγματεύσεις τα προηγούμενα χρόνια, όπως το 2006, όταν διαπραγματεύτηκε την επιστροφή δύο Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν απαχθεί πριν από τον πόλεμο του Ιουλίου του 2006. Τα λείψανά τους επεστράφησαν τελικά στο Ισραήλ δύο χρόνια αργότερα.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι ο ένας από τους βομβαρδισμούς έγινε δίπλα σε ένα πρατήριο καυσίμων. Μια μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν στο βάθος ενώ οι διασώστες, με φακούς στα χέρια, αναζητούσαν επιζώντες στα χαλάσματα, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε το κανάλι al-Manar της Χεζμπολάχ.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την επίθεση αυτή. Νωρίτερα εξέδωσε νέα εντολή εκκένωσης για τα νότια προάστια της Βηρυτού, για συγκεκριμένα κτίρια.

Το πλήγμα στις συνοικίες Ρας αλ Νάμπεχ και Νουέιρι είναι το τρίτο στην πρωτεύουσα από τις 23 Σεπτεμβρίου.

 

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι άκουσε τρεις εκρήξεις και είδε πυκνό μαύρο καπνό να απλώνεται πάνω από την πόλη.

 

 

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βηρυτός, Lebanon

 

Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία ζητούν εξηγήσεις από το Ισραήλ για τα πυρά εναντίον των κυανόκρανων στον Λίβανο – Το Τελ Αβίβ προτείνει να μετακινηθoύν βορειότερα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: