Υπαρχιπυροσβέστης 45 ετών ο νεκρός οδηγός του πυροσβεστικού οχήματος που ανετράπη στον Ασπρόπυργο* ΕΔΕ και προανάκριση για τα αίτια [video]

O οδηγός του οχήματος, υπαρχιπυροσβέστης, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. /Φωτογραφία: Screenshot via @Glomex




Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον Ασπρόπυργο, όταν ανετράπη πυροσβεστικό όχημα, με αποτέλεσμα να ανασυρθεί νεκρός ο οδηγός του και να τραυματιστούν δύο ακόμη πυροσβέστες.

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ όταν το πυροσβεστικό όχημα που πήγαινε σε συμβάν ανετράπη, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του ΙΚΑ.

Οι τραυματίες (ένας πενταετούς υποχρέωσης και ένας εποχικός, σύμφωνα με πληροφορίες) διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών ενώ χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού.




Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι θα διεξαχθεί Προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος που προκάλεσαν χθες τον θάνατο του πυροσβέστη και τον τραυματισμό ακόμη δύο πυροσβεστικών υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Χθες, 11 Οκτωβρίου 2024, βραδινές ώρες, το Π.Σ. 3263 όχημα της Π.Υ. Ελευσίνας στελεχωμένο με τρεις (3) Πυροσβεστικούς υπαλλήλους, κατά την επιστροφή στο σταθμό του από αστική πυρκαγιά, ανετράπη στο ύψος της γέφυρας του Ασπροπύργου Αττικής και επί της λεωφόρου Δημοκρατίας.

Από το Πυροσβεστικό όχημα απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένοι δύο (2) Πυροσβεστικοί υπάλληλοι ενώ ο τρίτος (3), οδηγός του οχήματος, ανασύρθηκε από Πυροσβέστες της Π.Υ. Ελευσίνας και της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., χωρίς τις αισθήσεις του.

Και οι τρεις (3) πυροσβεστικοί υπάλληλοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του οδηγού του Πυροσβεστικού οχήματος, Υπαρχιπυροσβέστη Γεώργιου Κουτσοκώστα, ετών 45.

Για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος που προκάλεσαν τον θάνατο ενός και τον τραυματισμό δύο ακόμη Πυροσβεστικών υπαλλήλων θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η Ελλάδα τραγούδησε για τους νεκρούς που δεν έφτασαν ποτέ: Χιλιάδες στο Καλλιμάρμαρο για τη συναυλία “Τέμπη 2023”, “δεν θα αργήσω απόψε” ερμήνευσε ο Φοίβος Δεληβοριάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: