Ο Ήλιος ξαφνιάζει τη NASA: Ο εντονότερος κύκλος ηλιακών κηλίδων από το 1755 θα συνεχιστεί ως το 2025 – ΄Ηδη έχουν καταγραφεί οι 15 μεγαλύτερες στην ιστορία [videos]

Αποψη του Ηλιου via youttube




Ο Ήλιος έφτασε στο αποκορύφωμα του τρέχοντος κύκλου του που ξεκίνησε το 2019, ο οποίος θα τελειώσει σε 5-6 χρόνια

Η ανακοίνωση έγινε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου από εκπροσώπους της NASA, του αμερικανικού πρακτορείου NOAA και της διεθνούς ομάδας προβλέψεων του Solar Cycle, ο οποίος υπογράμμισε επίσης ότι η περίοδος μέγιστης δραστηριότητας δεν έχει τελειώσει και πιθανότατα θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι η Γη θα δει πολλές περισσότερες γεωμαγνητικές καταιγίδες και το 2025.

Ο τρέχων κύκλος, ο 25ος από την έναρξη της καταγραφής των ηλιακών κηλίδων το 1755, έχει αποδειχθεί πολύ πιο «ζωηρός» από ό,τι αναμενόταν.

Επίδειξη αυτής της δραστηριότητας είναι οι πολλές ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις που έχουν εμφανιστεί συγκεκριμένα τον τελευταίο χρόνο: οι πιο έντονες μέχρι στιγμής, παράχθηκαν στις 3 Οκτωβρίου, έφτασαν στην κατηγορία X 9.0, καταλαμβάνοντας θέση στην κατάταξη των κορυφαίων 15 πιο έντονων που ποτέ εκπέμφθηκαν .

Με πληροφορίες από ansa.it 

Ο Ευθύμιος Λέκκας επανέρχεται: Στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει σίγουρα μεγάλος σεισμός, έπρεπε ήδη να έχει γίνει – Όσο καθυστερεί τόσο πιο ισχυρός θα είναι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: