Η τριμερής συνάντηση της Τρίτης στη Νέα Υόρκη, το στεγαστικό και τα νεότερα στη Μέση Ανατολη στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η αυριανή άτυπη τριμερής συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής κοινότητας και της τουρκοκυπριακής κοινότητας στη Νέα Υόρκη, το στεγαστικό πρόβλημα, όπως και η εισβολή ισραηλινών τανκ σε βάση του ΟΗΕ, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου τη Δευτέρα.

«Πρόεδρος λύσης ή πρόεδρος διχοτόμησης;» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της η εφημερίδα «Αλήθεια», αναφέροντας ότι στη Νέα Υόρκη θα κριθεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ σημειώνει ότι σημαντική ήταν η παρέμβαση του Αβέρωφ Νεοφύτου 24 ώρες πριν από το άτυπο δείπνο. Σε άλλο θέμα γράφει για τεράστια αύξηση των δυσαρεστημένων επιβατών και σημειώνει ότι εκτοξεύτηκαν κατά 75,58% τα παράπονα για πτήσεις και οργανωμένα ταξίδια. Αλλού αναφέρει ότι συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στα σύνορα του Λιβάνου με ισραηλινά τανκς να εισβάλουν σε βάση των UNIFIL.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Πενταετές πλάνο και 77 εκατ. ευρώ για προσιτή στέγη» και καταγράφει τα εννέα κρατικά σχέδια παρέμβασης στην ελεύθερη αγορά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στη Νέα Υόρκη είναι στραμμένα τα βλέμματα, όπου αύριο θα πραγματοποιηθεί η άτυπη τριμερής συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Ερσίν Τατάρ. Αλλού αναφέρεται σε συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και των αγροτικών οργανώσεων με σκοπό την ενίσχυση της συνεισφοράς του πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ της χώρας.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του, υπό τον τίτλο «Δείπνο αποκαλύψεων» γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κρατά το κλειδί για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, ενώ σημειώνει ότι ετοιμότητα για όλα τα σενάρια δηλώνει η Λευκωσία. Σε άλλο θέμα προβάλλει τη χθεσινή εκδήλωση μνήμης για την κατεχόμενη Μόρφου και γράφει ότι η Μόρφου είναι αδιαπραγμάτευτη όπως και κάθε σπιθαμή της κατεχόμενης γης μας, ενώ συμπληρώνει ότι σημαντικός πυλώνας ασφάλειας στην περιοχή είναι η Κύπρος. Αλλού γράφει ότι κλειδώνει ο διπλασιασμός των προστίμων για την αδήλωτη εργασία αναφέροντας ότι σχετικά μέτρα οδηγούνται στην Ολομέλεια στις 25 Οκτωβρίου.

«Πρωταθλήτρια η Κύπρος στη στεγαστική κρίση», τιτλοφορεί το κύριο θέμα της η «Χαραυγή» και γράφει ότι σύμφωνα με τη Eurostat, η Κύπρος είναι η χώρα με το πιο υψηλό ποσοστό στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με το ποσοστό να φτάνει στο 11,2% (έναντι 4,9% στην ΕΕ). Σε άλλο θέμα γράφει ότι χωρίς μισθό εδώ και δύο μήνες παραμένουν εκατοντάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί καθώς και μόνιμοι επί δοκιμασία εκπαιδευτικοί. Αλλού γράφει ότι η αλαζονεία του Ισραήλ έσπασε κάθε προηγούμενο καθώς ισραηλινά τανκς μπούκαραν σε βάση του ΟΗΕ, ενώ έκαναν και στοχευμένη επίθεση εναντίον διασωστών του Ερυθρού Σταυρού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

«Κατάφερε να με ξεγελάσει, είναι ένας ψυχικά άρρωστος νεαρός», λέει ο “προστάτης” του Φειδία: “Παρίστανε τον εκατομμυριούχο αλλά στην πράξη ήταν ένας απένταρος”… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: