Η Τεχεράνη δεν αναμένει ισχυρά ισραηλινά αντίποινα, λέει ο πρώην αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης * «Το Ιράν θα απαντήσει με μια μεγαλύτερης έντασης επίθεση»

FILE PHOTO Iranian former Revolutionary Guards commander Major General Mohammad Ali Jafari (L) speaks during an anti-US demonstration. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH




Το Ισραήλ είναι απίθανο να προβεί σε μια «σημαίνουσας σημασίας κίνηση» εναντίον του Ιράν, αλλά θα μπορούσε αντ’ αυτού να εξαπολύσει μια συμβολική, περιορισμένη επίθεση, δήλωσε σήμερα ο διοικητής πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων των Φρουρών της Επανάστασης Μοχάμαντ Αλί Τζαφαρί.

Το Ισραήλ θεωρείται ευρέως ότι σχεδιάζει αντίποινα για μια ομοβροντία πυραυλικών επιθέσεων από το Ιράν την 1η Οκτωβρίου.

«Το Ισραήλ είναι πολύ μικρό για να μπορεί να επιτεθεί στο Ιράν, αν και μπορεί να πραγματοποιήσει μια απεγνωσμένη, περιορισμένη και μικρή επίθεση για να πει ότι αντέδρασε, αλλά σίγουρα δεν θα πραγματοποιήσει μια επίθεση παρόμοια με τη δική μας», δήλωσε ο Τζαφαρί, πρώην αρχηγός των Φρουρών.

Πρόσθεσε ότι η απάντηση του Ιράν θα εξαρτηθεί από την ένταση των αντιποίνων του Ισραήλ και ότι αν το Ισραήλ καταλήξει να πραγματοποιήσει μια σημαντική επίθεση, το Ιράν θα απαντήσει με μια μεγαλύτερης έντασης επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Ο Τζαφαρί ήταν διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από το 2007 έως το 2019.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ισραήλ: Συλλήψεις επτά Παλαιστινίων με κατηγορίες κατασκοπείας υπέρ του Ιράν και σχέδια δολοφονίας Ισραηλινών αξιωματούχων και επιστημόνων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: