Η Στεάουα «άλωσε» την Τούμπα: Πικρή ήττα 1-0 για τον ΠΑΟΚ στη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League * Με «κόκκινη» στον σκόρερ Μπιρλιγκέα από το 56΄ οι Ρουμάνοι [videos]

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ Γιάννης Κωνσταντέλιας (2Δ) μάχεται για την μπάλα με τον παίκτη της Στεάουα Βουκουρεστίου Ντάριους Ολαρού (Δ), κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – Στεάουα Βουκουρεστίου, για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League ,την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Εμφανίζοντας για μια ακόμη φορά προβλήματα στην τελική προσπάθεια και αδυναμίες στην ανασταλτική λειτουργία, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα, για τη 2η αγωνιστική της League Phase του ανανεωμένου UEFA Europa League.

Ο Ντάριους Ολάρου δημιούργησε το γκολ που πέτυχε ο Ντάνιελ Μπιρλιγκέα στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, αλλά αποβλήθηκε στο 56’.




Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πίεσε ασφυκτικά, είχε δύο δοκάρια με τους Κιρίλ Ντεσπόντοφ (28’) και Γιάννη Μιχαηλίδη (90’+7’) αλλά γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα ματς στη διοργάνωση.

Με τη συμπλήρωση εννέα λεπτών, οι «ασπρόμαυροι» δημιούργησαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία. Σέντρα του Ντεσπόντοφ από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, με τον Στεφάν Ταρνοβάνου να αποκρούει σε κόρνερ την καρφωτή κεφαλιά του Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μαγκομέντ Οζντόεφ βρήκε ωραία τον Τάισον στα αριστερά, αλλά το δυνατό, μονοκόμματο βολέ του Βραζιλιάνου εξτρέμ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, αν κι όχι με την ίδια ένταση. Στο 28’, έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Στεάουα, η μπάλα έφτασε στον Ντεσπόντοφ που σούταρε στη ρίζα της αριστερής δοκού της εστίας του Ταρνοβάνου – κι έξω. Οι Ρουμάνοι απείλησαν για πρώτη φορά στο ημίωρο, με το φάουλ του Αντριαν Σουτ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Ντομινίκ Κοτάρσκι. Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Φλορίν Τανάσε μετά το λάθος του Μιχαηλίδη ήταν άστοχο όπως κι αυτό του Μαντί Καμαρά στην απέναντι εστία.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 39’. Έπειτα από ωραία συνεργασία, η μπάλα έφτασε στον Τάισον, αυτός με προσποίηση «άδειασε» τον Βαλεντίν Κρέτου, όμως το πλασέ του σταμάτησε στον εξερχόμενο Ταρνοβάνου. Και, σαν να μην έφτανε αυτό για τους πρωταθλητές Ελλάδας, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, ήρθε το 0-1. Από απομάκρυνση της μπάλας, ο Ντάριους Ολάρου ξεπέρασε τον Μιχαηλίδη κι έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Μπιρλιγκέα που δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο, αναζητώντας τη γρήγορη ισοφάριση. Το δυνατό σουτ του Ντεσπόντοφ, έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Τάισον, δε βρήκε στόχο στο 52’ αλλά τρία λεπτά μετά, η Στεάουα έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Ολάρου, έπειτα από μια διεκδίκηση με τον Οζντόεφ, έπιασε την μπάλα με τα χέρια, αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σάσα Στέγκεμαν.

 

Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε η… πολιορκία της εστίας του Ταρνοβάνου. Το σουτ του Ζόαν Σάστρε (60’) πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, η ατομική ενέργεια του Κωνσταντέλια (61’) δεν είχε ανάλογο τελείωμα ενώ την κεφαλιά του Οζντόεφ (63’) έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Στεάουα. Ακολούθησε, η τριπλή αλλαγή από τον Ραζβάν Λουτσέσκου που τα έπαιξε όλα για όλα.




 

Οι πολλές διακοπές και καθυστερήσεις από πλευράς Ρουμάνων, δεν άφησαν να παιχτεί ποδόσφαιρο στο τελευταίο 20λεπτο. Με μαζική άμυνα οι παίκτες του Ηλία Χαραλάμπους άντεξαν και στο δεκάλεπτο των καθυστερήσεων και κράτησαν το πολύτιμο 0-1, έχοντας και την τύχη στο πλευρό τους στο δοκάρι με… την πλάτη του Μιχαηλίδη, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμες αγωνιστικές. Ο ΠΑΟΚ, αντίθετα, γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα του στη διοργάνωση – και τρίτη γενικά – και καλείται πλέον να κάνει ένα… restart κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν στις 20 του μήνα.




 

Διαιτητής: Σάσα Στέγκεμαν (Γερμανία)

Κίτρινες: Καμαρά, Σάστρε – Τανάσε, Ποπέσκου, Ολάρου, Μπιρλιγκέα, Ταρνοβάνου.

Κόκκινες: Ολάρου (56’).

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (70’ Ζίβκοβιτς), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά (70’ Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (73’ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (83’ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τσάλοφ (70’ Τισουντάλι).

ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (Ηλίας Χαραλάμπους): Ταρνοβάνου, Κρέτου, Ντάουα, Μ. Ποπέσκου, Ραντούνοβιτς, Σουτ, Λιξάντρου (45’+6’ Εντζούμα), Μπαλουτά (46’ Μικουλέσκου), Ολάρου, Τανάσε (64’ Οκτ. Ποπέσκου), Μπιρλιγκέα (78’ Αλχασάν).

*Πριν την έναρξη του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ άφησαν στεφάνια μπροστά στη Θύρα 4, σε ανάμνηση των θυμάτων των Τεμπών μια ημέρα σαν αύριο πριν από 25 χρόνια (4/10/1999).

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Πέταξε» δύο βαθμούς ο Παναθηναϊκός στη League Phase του Conference: 1-1 με την Μπόρατς στην Μπάνια Λούκα * Γρήγορο γκολ ο Μπακασέτας, αλλά… [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: