Η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Στάρμερ στο Λονδίνο, και οι προσδοκίες από το σημερινό δείπνο στη Νέα Υόρκη τα κυρίαρχα θέματα στις κυπριακές εφημερίδες σήμερα

FILE PHOTO: Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




To δείπνο στη Νέα Υόρκη μεταξύ των ηγετών και του ΓΓ των ΗΕ και το περιεχόμενο της συνάντησης του ΠτΔ χθες στο Λονδίνο με τον Βρετανό Πρωθυπουργό είναι από τα βασικά θέματα σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες. Προβάλλονται επίσης οι αναφορές του οίκου S&P για συνομιλίες Κύπρου-Ισραήλ για το φυσικό αέριο υπό το φως και των στάσιμων έργων στο Βασιλικό, η μεταφορά του εναλλακτικού σχολείου από το Παγκύπριο σε άλλο χώρο, οι καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου για τις δομές ανηλίκων και ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριο θέμα της κάτω από τον τίτλο «Ορίζει τα επόμενα βήματα ο Γκουτέρες» και γράφει πως αναμένεται ο ΓΓ του ΟΗΕ ότι είτε θα δώσει οδικό χάρτη είτε θα ανανεώσει την εντολή της Ολγκίν με συμφωνημένο χρονικό ορίζοντα. Αλλού γράφει ότι ο Δήμαρχος Πάφου καταγγέλλει ότι δομές ανηλίκων μετατρέπονται σε πιάτσα αγοραίου έρωτα. Η «Α» προβάλλει σε άλλο ρεπορτάζ τις επόμενες κινήσεις των εγκλωβισμένων αγοραστών.

«Χαμηλές οι προσδοκίες , στόχος να κρατηθεί ζωντανή η προσπάθεια» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι ρεαλιστικότερος στόχος είναι να μην θεωρηθεί η σημερινή συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Τ/κ ηγέτη και τον ΓΓ του ΟΗΕ το τέλος της διαδικασίας. Αλλού γράφει πως αλλάζουν τα κριτήρια και αυξάνονται οι δικαιούχοι για στεγαστικά σχέδια για τους πρόσφυγες. Ο «Π» αναφέρει αλλού ότι δημοσίευμα από το Ισραήλ βάζει στο τραπέζι παλαιότερη πρόταση για μεταφορά φυσικού αερίου από τη γειτονική χώρα με αγωγό.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Καταστρέφεται και η προβλήτα» και γράφει ότι είναι στο έλεος της φθοράς έργα και εξοπλισμός στο Βασιλικό με τον σύμβουλο της ΕΤΥΦΑ να προειδοποιεί για πρόσθετες ζημιές με επιπλέον κόστος. Σε άλλο θέμα προβάλλει την απόφαση του ΥΠΑΝ να μεταφέρει το εναλλακτικό σχολείο σε άλλο χώρο εκτός του Παγκύπριου στη Λευκωσία. Ο «Φ» αναφέρει εξάλλου ότι εντοπίστηκαν 35 κιλά ναρκωτικών σε αποσκευές επιβατών από Ελλάδα στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

«Με το βλέμμα στραμμένο στη Νέα Υόρκη για διάρρηξη του αδιεξόδου» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει πως ο Πρόεδρος καλείται να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κάνει βήματα μπροστά. Αλλού γράφει ότι η στεγαστική κρίση σαρώνει και η Κυβέρνηση «ψάχνεται» με «εξαγγελίες και φιέστες». Η «Χ» προβάλλει σε άλλο ρεπορτάζ τα δημοσιεύματα στο Ισραήλ για συνομιλίες για έλευση φυσικού αερίου με αγωγό.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πρόεδρος και Στάρμερ στην ‘ίδια σελίδα’» και αναφέρεται στις δηλώσεις του ΠτΔ χθες μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό Πρωθυπουργό ενόψει του άτυπου δείπνο της Νέας Υόρκης. Αναφέρει αλλού για τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου για τις δομές ανηλίκων. Προβάλλεται επίσης το θέμα της εμπορίας προσώπων και αναφορές στη Βουλή για ελλιπείς χειρισμούς.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Μπουρλότο Τατάρ λίγες ώρες πριν την τριμερή στη Νέα Υόρκη: Δεν θα υπάρξει επανέναρξη διαπραγματεύσεων αν δεν αναγνωριστεί το ψευδοκράτος, λέει ο κατοχικός ηγέτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: