Η πιθανότητα ήταν «ένα στο εκατομμύριο»: Γυναίκα με δύο μήτρες γέννησε δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ένα από κάθε μήτρα

FILE PHOTO A handout photo shows an ultrasound image of twins EPA/NATIONAL EMBRYO DONATION CENTER / HANDOUT HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Μια γυναίκα με τη σπάνια πάθηση των δύο μητρών γέννησε δίδυμα, ένα από κάθε μήτρα, τον περασμένο μήνα σε νοσοκομείο της βορειοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με αξιωματούχους του τομέα της υγείας και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η μητέρα, που αναγνωρίστηκε μόνο με το επώνυμό της (Li), έφερε στον κόσμο ένα αγόρι και ένα κορίτσι με καισαρική τομή. Την είδηση ανακοίνωσε το ίδιο το Λαϊκό Νοσοκομείο Xi’an στην επαρχία Shaanxi, κάνοντας λόγο για ένα περιστατικό «ένα στο εκατομμύριο».

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συλληφθούν δίδυμα με φυσικό τρόπο σε κάθε κοιλότητα της μήτρας και ακόμη πιο σπάνιο να κυοφορηθούν μέχρι τέλους», ανέφερε το νοσοκομείο στον επίσημο λογαριασμό του στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo που μοιάζει με το X στις 18 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, η νέα μητέρα γεννήθηκε με δύο τραχήλους και δύο μήτρες, μια κατάσταση που απαντάται σε περίπου 1 στις 2.000 γυναίκες.

Η ιστορία της καθήλωσε τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε θέμα συζήτησης, με περισσότερες από 50 εκατομμύρια προβολές τις τελευταίες ημέρες, με πολλούς χρήστες να μοιράζονται μηνύματα δέους.

Εχοντας αποβάλει σε προηγούμενη εγκυμοσύνη, τον Ιανουάριο, η Li έμεινε ξανά έγκυος και ανακάλυψε κατά τη διάρκεια ενός πρώιμου υπερηχογραφήματος ότι δεν περίμενε μόνο ένα παιδί αλλά δίδυμα – ένα σε κάθε μήτρα.

Μετά από «στενή και αυστηρή» ιατρική παρακολούθηση, γέννησε «με επιτυχία» ένα αγόρι βάρους 3,5 κιλών και ένα κορίτσι βάρους 2,4 κιλών, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από CNN

Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε τον εγγονό της, έγινε παρένθετη μητέρα για χάρη της κόρης της: Σπάνια παγκοσμίως περίπτωση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: