Η ώρα της Ζιζέλ Πελικό: Η 72χρονη που έπεσε θύμα των άρρωστων ορέξεων του άνδρα της καταθέτει στη «δίκη του αιώνα»* Σάλος για το «εμετικό» σκίτσο του Charlie Hebdo [video]

FILE PHOTO Gisele Pelicot (C), flanked by her lawyers Stephane Babonneau (R) and Antoine Camus (L), exits the criminal court in Avignon, southern France, 17 September 2024. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO




Τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την πολύκροτη δίκη που εδώ και εβδομάδες διεξάγεται στη Γαλλία αναμένεται να σχολιάσει σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου, για πρώτη φορά, η Ζιζέλ Πελικό. Η 72χρονη γυναίκα έγινε σύμβολο κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος της ο σύζυγος την είχε καταστήσει θύμα τουλάχιστον 50 άλλων ανδρών, οι οποίοι την βίαζαν παρουσία του, την ώρα που η ίδια ήταν αναίσθητη υπό την επίρρεια ναρκωτικών ουσιών που της χορηγούσε εν αγνοία της ο σύζυγός της.

Η κατά συρροή κακοποίηση της 72χρονης πρώην διευθύντριας logistics από τον τότε σύζυγό της, Ντομινίκ Πελικό, 71 ετών, ο οποίος συνέθλιβε υπνωτικά χάπια και αγχολυτικά φάρμακα στο φαγητό και τα ποτά της και προσκαλούσε άνδρες να τη βιάσουν λάμβανε χώρα επί τουλάχιστον εννέα χρόνια, από το 2011 έως το 2020, στο χωριό Mazan της Προβηγκίας.

Ο Πελικό παραδέχτηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και δήλωσε ότι για σχεδόν μια δεκαετία βρισκόταν σε επαφή με άνδρες σε ένα διαδικτυακό chatroom με τίτλο «εν αγνοία της», όπου οργάνωνε να έρθουν άγνωστοι στο σπίτι του ζευγαριού στο νότιο χωριό Mazan για να βιάσουν τη σύζυγό του, ενώ εκείνη βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση στο κρεβάτι της. Είπε ότι της χορηγούσε ναρκωτικά τις ώρες των γευμάτων ή σε ένα μπολ με παγωτό που της έφερνε καθώς έβλεπε τηλεόραση μετά το δείπνο.

«Είμαι βιαστής, όπως και οι άλλοι σε αυτό το δωμάτιο», είχε παραδεχτεί ο Πελικό στο δικαστήριο, λέγοντας ότι οι άλλοι άνδρες που δικάζονται γνώριζαν ότι τους καλούσαν να βιάσουν τη σύζυγό του.

«Ποτέ, ούτε για ένα δευτερόλεπτο, δεν έδωσα τη συγκατάθεσή μου στον κ. Πελικό ή σε αυτούς τους άλλους άνδρες», είχε δηλώσει το θύμα στο δικαστήριο τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι «θυσιάστηκε στο βωμό της βίας».

Σε σχεδόν δύο μήνες καταθέσεων, το δικαστήριο άκουσε δεκάδες κατηγορούμενους. Η πλειοψηφία αρνήθηκε τον βιασμό. Κάποιοι είπαν ότι πίστευαν ότι η Πελικό προσποιούνταν ότι κοιμόταν ή ότι έπαιζε ένα παιχνίδι ή θεώρησαν ότι το γεγονός ότι ο σύζυγός της είχε συναινέσει ήταν αρκετό.

Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας από 26 έως 74 ετών, περιλαμβάνουν έναν νοσοκόμο, έναν δημοσιογράφο, έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, έναν τοπικό σύμβουλο, έναν στρατιώτη, οδηγούς φορτηγών και εργάτες σε αγροκτήματα.

Η Πελικό έχει προσκληθεί από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να μιλήσει καθώς η δίκη πλησιάζει στα μισά της. Η κατάθεσή της αναμένεται να γίνει σήμερα.

Ο δικηγόρος της Πελικό, Αντόν Καμί, δήλωσε ότι δεν ήθελε μια δίκη κεκλεισμένων των θυρών, διότι «αυτό θα ήθελαν οι θύτες». Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος σε διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία για να υποστηρίξουν το θύμα. Η δίκη διαρκεί έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το σκίτσο του Charlie Hebdo

Την ίδια ώρα, ένα προκλητικό και σοκαριστικό σκίτσο για την Ζιζέλ Πελικό δημοσίευσε το γαλλικό σατιρικό περιοδικό, Charlie Hebdo. Το σκίτσα αναφέρεται στη γυναίκα που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη με την τραγική της ιστορία και την επιλογή της να κάνει ανοιχτή δίκη για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσής της από τον άντρα της.

Το σκίτσο του Felix στο γνωστό περιοδικό της Γαλλίας δείχνει την Πελικό ξαπλωμένη στο κρεβάτι να κλαίει και αρκετούς άνδρες να περιμένουν γυμνοί σε σειρά.

Απέναντί τους στέκεται επίσης γυμνός ο σύζυγός της και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των βιασμών της, Ντομινίκ Πελικό με μία κάμερα στο χέρι.

«Μία ταινία του Ντομινίκ Πελικό» γράφει η λεζάντα στο σκίτσο.

 

Το σκίτσο προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα social media, με τους περισσότερους χρήστες να το χαρακτηρίζουν «αηδιαστικό» και «απεχθές».

«Καμία λέξη δεν είναι αρκετά δυνατή για να εκφράσει την αηδία που μου εμπνέετε», γράφει ένας χρήστης.

«Ακραίο σκίτσο. Μα πού είναι η σάτιρα εδώ, »; αναρωτιέται ένας άλλος.

Ένας τρίτος γράφει: «Είναι απεχθές και εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έχει κανένα νόημα εκτός από το να προσβάλλει τα θύματα».

Με πληροφορίες από Guardian

Τελικά ήταν ή δεν ήταν Birkin; H αλήθεια στις αιτιάσεις του Ισραήλ ότι η τσάντα που κρατούσε η σύζυγος του Σινουάρ στο καταφύγιο ήταν αξίας 32.000 δολαρίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: