Οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ αποφασίζουν για τον πρόεδρο τους -και τον επόμενο Πρωθυπουργό; Άνοιξαν οι κάλπες για τον β’ γύρο, αισιοδοξούν ο Ανδρουλάκης και ο Δούκας (video)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης χαιρετά πολίτες πριν την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση, στην Αίθουσα Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024. Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, αναμετράται την προσεχή Κυριακή στο β’ κύκλο εσωκομματικών εκλογών του κόμματος με τον Χάρη Δούκα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για την εκλογή προέδρου του κόμματος, στον οποίο αντιμέτωποι είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Ο κ. Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα κι λίγη ώρα αργότερα θα γίνει γνωστός ο νικητής. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή η οποία στο β΄ γύρο αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 30%, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021.

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας εκλογής ολοκληρώνεται σήμερα.

  • «Δύναμή μου ο απλός κόσμος του ΠΑΣΟΚ που έμεινε στα δύσκολα και βλέπει την παράταξή μας να έχει επιστρέψει»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για «διαχειριστικές αποτυχίες, απαξίωση του κοινωνικού κράτους και διεύρυνση των ανισοτήτων επί της πενταετούς διακυβέρνησης της Nέας Δημοκρατίας».

«Πέντε χρόνια Μητσοτάκη το εθνικό σύστημα καταρρέει, πέντε χρόνια Μητσοτάκη η δημόσια υγεία παρακμάζει. Βλέπουμε τι γίνεται στα σχολεία μας. Δεν είναι μόνο η ποιότητα των προγραμμάτων. Δεν είναι μόνο οι χαμηλοί μισθοί των εκπαιδευτικών και των γιατρών. Εδώ βλέπουμε φαινόμενα ακραίας βίας μέσα στα σχολεία», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:




«Υπάρχει υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης; Υπάρχει ΟΠΕΚΕΠΕ; Υπάρχει ΕΛΓΑ; Πού, λοιπόν, πέτυχε ο μεγάλος μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης; Είναι σε ομηρία δεκάδες χιλιάδες παραγωγοί σε όλη την Ελλάδα».

Όπως σημείωσε, ερχόμενος στη Λάρισα από τη Θεσσαλονίκη σταμάτησε συμβολικά στα Τέμπη.«Έχει μείνει στο υποσυνείδητο του ελληνικού λαού, στην καρδιά του, στην ψυχή του ένα τεράστιο τραύμα. Ότι δεν μάθαμε ακόμα την αλήθεια και δεν πλήρωσαν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος», τόνισε.

«Η νίκη μας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει μόνο με στρατηγικούς και προγραμματικούς όρους, θα γίνει και με ηθικούς όρους», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να συμπληρώσει: «Αυτό για μένα είναι το σημαντικότερο. Διότι εδώ έχουμε έναν πρωθυπουργό σε ένα περίκλειστο σύστημα εξουσίας, που είχε το θράσος να το ονομάσει “επιτελικό κράτος”, να λειτουργεί παρακρατικά, με διαφθορά, με πελατειακούς όρους, απογοητεύοντας ακόμα και σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας».

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι εσωκομματικές κάλπες, ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην επιλογή συνέχειας της στρατηγικής, υπογραμμίζοντας πως χάρη στην πολιτική αυτονομία, την ενότητα και την ανανέωση έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστικά στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων.

«Ξέρετε καλά ότι αγωνίστηκα πολύ για να φτάσω στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν με πήρε κανένα χεράκι, ούτε της εγχώριας ολιγαρχίας ούτε της εσωκομματικής βαρονίας. Δύναμη μου ο απλός κόσμος του ΠΑΣΟΚ, που έμεινε στα δύσκολα και βλέπει την παράταξη μας να έχει επιστρέψει», κατέληξε.




Προλογίζοντάς τον, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα.

  • Το προεκλογικό spot του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα

«Όλοι μαζί ενωμένοι θα κερδίσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές», αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στο προεκλογικό βίντεο που ανήρτησε στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης.




Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο βίντεο:

«Λίγες ώρες έμειναν πριν ανοίξουν οι κάλπες. Αύριο (σήμερα), λοιπόν, ολοκληρώνουμε μια υποδειγματική πολιτική διαδικασία και γι’αυτό αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι συνυποψήφιοί μου. Τα καλύτερα πλέον είναι μπροστά μας.

Η κοινωνία κοιτάζει σε εμάς και έχει μεγάλες προσδοκίες. Δεσμεύομαι να αξιοποιήσω αυτήν τη δυναμική, ενωτικά, δυναμικά και με σοβαρό και με αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, που θα δίνει ελπίδα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα.

Χωρίς εύκολες υποσχέσεις και ευκαιριακές κινήσεις, αλλά με αξιοπιστία και καθαρές και σοβαρές κουβέντες. Μια ισχυρή αντιπολίτευση με καθημερινή δυναμική παρουσία μέσα στην κοινωνία, αλλά και μέσα στη Βουλή.

Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος για την ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Αύριο (σήμερα) ανανεώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μας. Όλοι μαζί συνεχίζουμε. Όλοι μαζί ενωμένοι θα κερδίσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Androulakis Nikos (@androulakisnick)

Από την πλευρά του ο υποψήφιος για την Προεδρία, Χάρης Δούκας. καλεί σε βίντεο που δημοσίευσε δύο εικοσιτετράωρα πριν τον Β’ γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα, Αλλαγής, «Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Αλλαγή».

Διερωτώμενος αν θα μείνουμε κολλημένοι σε αδιέξοδη στασιμότητα, συμβιβαζόμενοι με ένα ΠΑΣΟΚ χαμηλών προσδοκιών, ο υποψήφιος πρόεδρος τονίζει στους ψηφοφόρους πως δεν έχει σημασία τι ψήφισαν καθώς όλοι μοιράζονται την ίδια αγωνία για την παράταξη.

«Πιστεύω βαθιά ότι έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί.

Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, πρωτοπόρο. Έτοιμο να αλλάξει την Ελλάδα.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Aλλαγή!», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά το μήνυμα Δούκα

«Ξέρω τι αναρωτιέσαι. Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ.

Θα μείνουμε κολλημένοι στα ίδια και τα ίδια; Σε μια στασιμότητα που μπορεί να γίνει αδιέξοδη; Θα συμβιβαστούμε με ένα ΠΑΣΟΚ χαμηλών προσδοκιών;

Δεν έχει σημασία αν με ψήφισες ή όχι. Μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για την παράταξη.

Πιστεύω βαθιά ότι έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί.

Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, πρωτοπόρο. Έτοιμο να αλλάξει την Ελλάδα.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Aλλαγή!»




  • Οδηγίες για τους ψηφοφόρους

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 π.μ. και η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου/διπλώματος οδήγησης νέου τύπου. Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς.

Για να ψηφίσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δε χρειάζεται να καταβάλουν αντίτιμο, ενώ μπορούν να προσέλθουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, σε όποια περιοχή της χώρας- μπορούν να ψηφίσουν δηλαδή και σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από την προηγούμενη φορά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece
Του ανταποκριτή μας Ηλία Σκυλάκου
Λάρισα, Greece

Οι σκληροί “τελείωσαν” τον Κασσελάκη: Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές συμπεριφορές που αμφισβητούν τις αποφάσεις των οργάνων, τον “έκαψε” η συνέντευξη στον Χατζηνικολάου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: