Η μέρα που πέθανε ο Ελβις: Ενα βιβλίο της εγγονής του ξεδιπλώνει εκείνη τη μέρα του 1977 με τα μάτια της κόρης του Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ* Αποκαλύψεις και για τον Μάικλ Τζάκσον [video]

O Ελβις Πρίσλεϊ και η κόρη του, Λίζα Μαρί / Φωτογραφία: Screenshot via YouTube




Μια προσωπική ματιά στη ζωή της, γεμάτη από τραύμα, θλίψη και εθισμό προσφέρει η αυτοβιογραφία της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, με τίτλο From Here to the Great Unknown, την οποία ολοκλήρωσε η κόρη της, Ράιλι Κίου, μετά τον θάνατό της το 2023.

Ένα από τα πιο συγκινητικά σημεία στο βιβλίο είναι η ημέρα που πέθανε ο Έλβις Πρίσλεϊ, τον Αύγουστο του 1977, όταν η Λίζα Μαρί ήταν μόλις εννέα ετών. Περιγράφει πως ξύπνησε εκείνο το απόγευμα νιώθοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, πριν βρει τον πατέρα της πεσμένο μπρούμυτα στο πάτωμα του μπάνιου. Η εικόνα του άψυχου σώματος του πατέρα της τη στοιχειώνει για το υπόλοιπο της ζωής της.

Το σώμα του Έλβις εκτέθηκε σε ανοιχτό φέρετρο στο Γκρέισλαντ για δύο ημέρες. Η Λίζα Μαρί θυμάται να επισκέπτεται το φέρετρο μόνη της, αφού είχαν φύγει τα πλήθη, όπου άγγιζε το πρόσωπό του και κρατούσε το χέρι του, προσπαθώντας να του μιλήσει.

«Υπήρχαν νύχτες ως ενήλικας που απλά μεθούσα και άκουγα τη μουσική του και καθόμουν εκεί και έκλαιγα. Η θλίψη εξακολουθεί να έρχεται. Είναι ακόμα εκεί», γράφει.

Είναι ένα γεγονός που η εγγονή του Πρίσλεϊ πιστεύει ότι η μητέρα της δεν επεξεργάστηκε ποτέ πλήρως, λέει στο BBC, αποκαλύπτοντας πως ως παιδί ένιωθε θυμωμένη με τον διάσημο παππού της επειδή συνέδεε τα τραγούδια του με το να βλέπει τη μητέρα της να πονάει, ακόμη και τόσα χρόνια μετά τον θάνατό του.

H κόρη του Ελβις και της Πρισίλα Πρίσλεϊ έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2023, όμως άφησε πίσω της μερικές κασέτες, στις οποίες έκανε διάφορες αποκαλύψεις, και αποτέλεσαν την πηγή αυτού του βιβλίου.

Σε ένα από τα αποσπάσματα του βιβλίου μιλάει για το γάμο της μητέρα της, στις 26 Μαΐου του 1994, με τον Μάικλ Τζάκσον, μόλις 20 μέρες μετά το διαζύγιο της Πρίσλεϊ με τον Ντάνι Κίου.

«Μου είχε πει ότι ήταν ακόμα παρθένος. Πιστεύω ότι είχε φιλήσει τον Τέιτουμ Ο’Νιλ κι είχε κάτι με την Μπρουκ Σιλντς, το οποίο δεν ήταν σαρκικό, είχαν δώσει μόνο ένα φιλί. Είπε επίσης, ότι η Μαντόνα είχε προσπαθεί να συνδεθεί μαζί του μια φορά ερωτικά, αλλά δεν συνέβη τίποτα», αναφέρει.

Τα προβλήματα όμως δεν άργησαν να εμφανιστούν καθώς το ζευγάρι συχνά τσακωνόταν για την χρήση ουσιών από τον Τζάκσον. Έγινε μυστικοπαθής και «απαίσιος» και εξαφανιζόταν για μέρες – συμπεριφορές που αναγνώρισε από τον πατέρα της.

Στο βιβλίο γίνεται επίσης αναφορά για τον θάνατο του γιου της Πρίσλεϊ, Μπέντζαμιν Κιου, τη σορό του οποίου κρατούσε σπίτι της επί δύο μήνες μετά τον θάνατό του.

Mε πληροφορίες από BBC

Η Γη… λιώνει: Το 2024 το πιο ζεστό έτος στην ιστορία – Αυτός ήταν ο δεύτερος πιο θερμός Σεπτέμβριος όλων των εποχών σύμφωνα με το πρόγραμμα Copernicus [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: