Η Κύπρος και οι ΗΠΑ τόνισαν την κοινή δέσμευση τους για την περιφερειακή σταθερότητα, λέει η Φίσερ: Σημαντική για το νησί η επίσκεψη των Αμερικανών Γερουσιαστών

Οι Αμερικανοί Γερουσιαστές Τζέρι Μοράν, Σούζαν Κόλινς, Τζον Μπούζμαν και Τζον Κόρνιν, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο. Φωτογραφία Julie Davis Fisher, @USAmbCy




Η επίσκεψη των τεσσάρων Αμερικανών γερουσιαστών στην Κύπρο έδωσε την ευκαιρία να τονιστεί η κοινή δέσμευση της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών για την περιφερειακή σταθερότητα και την ασφάλεια σε μια κρίσιμη στιγμή, δήλωσε η Αμερικανίδα Πρέσβης στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ.

Σε ανάρτησή της στο «Χ», με αφορμή την επίσκεψη στην Κύπρο των γερουσιαστών Τζέρι Μοράν, Σούζαν Κόλινς, Τζον Μπούζμαν και Τζον Κόρνιν, και τη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Κυπριακης Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στην Πάφο, η κ. Φίσερ αναφέρει:

Η επίσκεψή τους έδωσε την ευκαιρία να τονιστεί η κοινή δέσμευση Κύπρου και ΗΠΑ, για περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια «σε μια κρίσιμη στιγμή και να επικεντρωθούμε στη σημασία αυτής της βασικής εταιρικής σχέσης».

Σημειώνουμε ότι τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και ως γέφυρα ειρήνης και συνεργασίας, «εξήραν» Αμερικανοί Γερουσιαστές που επισκέπτονται την Κύπρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Σημειώνεται ότι οι Γερουσιαστές Τζέρι Μοράν, Σούζαν Κόλινς, Τζον Μπούζμαν και Τζον Κόρνιν, συναντήθηκαν το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιούν στην περιοχή «και της κοινής βούλησης για περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση των στρατηγικής σημασίας διμερών σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ».

«Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας όσο και με την παροχή διευκολύνσεων για τον ασφαλή επαναπατρισμό υπηκόων διαφόρων χωρών που εγκαταλείπουν την περιοχή», προστίθεται.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στη σημασία και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, ειδικά μετά τη Συμφωνία που συνομολογήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, για θεσμοθέτηση στρατηγικού διαλόγου ανάμεσα στις δυο χώρες».

Μετά την αναχώρησή τους από την Κύπρο, οι Αμερικανοί γερουσιαστές θα μεταβούν σε άλλες χώρες της περιοχής, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Χριστοδουλίδης με Αμερικανούς στην αεροπορική βάση της Πάφου: Η Κύπρος είναι πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: