Η κατοχική Τουρκία προκαλεί το Εβραϊκό Κράτος και τις ΗΠΑ: Η Άγκυρα, δια του Χακάν Φιντάν, εκφράζει τα συλλυπητήριά της στη Χαμάς για τον θάνατο του Σινουάρ!!! (video)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, χακάν Φιντάν συνάντησε ανώτατα στελέχη της Χαμάς μια ημέρα μετά τη δολοφονία του αρχηγού της. Ο Φιντάν συνάντησε τον Μοχάμεντ Ισμαήλ Νταργουίς, Πρόεδρο του Συμβουλίου Σούρα της Χαμάς και μέλη του Πολιτικού Γραφείου της οργάνωσης. Φωτογραφία από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών




Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν εξέφρασε την Παρασκευή τα “συλλυπητήρια” του σε αξιωματούχος της Χαμάς τους οποίους δέχτηκε στην Κωνσταντινούπολη, την επομένη της ανακοίνωσης του θανάτου του ηγέτη του παλαιστινιακού κινήματος, του Γιαχία Σινουάρ.

Ο υπουργός “δέχτηκε τον πρόεδρο της Σούρα (συμβούλιο) της Χαμάς Μοχάμεντ Ισμαήλ Νταρουίς και μέλη του πολιτικού γραφείου της Χαμάς” στους οποίους “εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το μαρτύριο του Γιαχία Σινουάρ”, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση.

«Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης ήταν η τελευταία κατάσταση στις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα επέτρεπε την ανταλλαγή ομήρων και αιχμαλώτων».

«Η διαδικασία της διαπαλαιστινιακής συμφιλίωσης συζητήθηκε επίσης κατά τη συνάντηση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πρόκειται για ευθεία πρόκληση της Τουρκίας εναντίον του Ισραήλ αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως γνωστό η αμερικανική κυβέρνηση χαρακτηρίζει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Σινουάρ ειχε βάψει τα χέρια του με αίμα Αμερικανών πολιτών.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι ευθεία βολή προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραέλ Κατζ, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X.

Απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, που έχει πολλές φορές εκφράσει τη στήριξή του στη Χαμάς, ο Κατζ τονίζει «πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ», ενώ τη συνοδεύει με μια φωτογραφία του δολοφονημένου αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης, να κείτεται πάνω σε συντρίμμια.

  • ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ Ο ΤΣΕΛΙΚ

Σφοδρά «πυρά» και σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ κατά του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης τον χαρακτήρισε «Ναζί και δολοφόνο» λέγοντας παράλληλα ότι είναι «μέλος ενός δικτύου δολοφονιών».

«Ο Κατς είναι ένας αξιωματούχος της βαρβαρότητας που υπερηφανεύεται για τον φόνο και τη γενοκτονία. Ο Κατς και άλλοι σαν αυτόν επιτίθενται στον Πρόεδρό μας, τον υπερασπιστή των ανθρώπινων αξιών, εξαιτίας των εγκλημάτων που διέπραξαν κατά της ανθρωπότητας. Γιατί είναι το όργανο ενός δικτύου δολοφονιών και γενοκτονιών που είναι εχθρός της ανθρωπότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ και πρόσθεσε:

«Η αντίσταση στη Γάζα είναι η κορυφή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τελικά, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα θριαμβεύσει έναντι της βαρβαρότητας. Ο Κατς και άλλοι εγκληματίες θα λογοδοτήσουν οπωσδήποτε ενώπιον του νόμου που υπερασπίζεται τις ανθρώπινες αξίες» κατέληξε.

Η επίθεση που εξαπέλυσε έρχεται αφότου ο Ισραέλ Κατς έστειλε χθες στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη φωτογραφία του νεκρού Σινουάρ μέσω Χ λέγοντας: «@Ερντογάν, πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας Σινουάρ»

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, μια «αποτελεσματική λύση» για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση διάρκειας λίγων ωρών στην Κωνσταντινούπολη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ιράν, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, «το Ισραήλ επιδιώκει προκλήσεις για να επεκτείνει τις συγκρούσεις στην περιοχή (…). Ένα εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ από τα Ηνωμένα Έθνη θα ήταν μια αποτελεσματική λύση για τον τερματισμό της ισραηλινής επιθετικότητας».

Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο τόνο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν την Τρίτη δήλωσε χαρακτηριστικά: Ο χρόνος για διπλωματία «τελείωσε», ζητώντας κινήσεις προς την επιβολή «κυρώσεων» κατά του Ισραήλ.

«Δεν μας έμεινε κάτι άλλο να πούμε διπλωματικά, πολιτικά…τελειώσαμε με αυτά. Χρειαζόμαστε άλλα εργαλεία», δήλωσε ο Φιντάν σε διάσκεψη για το «μέλλον της Παλαιστίνης» που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε παράλληλα τη «διαρκή ειρήνη» στον Καύκασο, μετά τη συνάντηση του Φιντάν με τους τέσσερις ομολόγους του, τον Ρώσο Σεργκέι Λαβρόφ, τον Ιρανό Αμπάς Αραγτσί, τον Αρμένιο Αραράτ Μιρζογιάν και τον Αζέρο Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Προσφάτως προέκυψαν εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης σχετικά με τον «διάδρομο Ζανγκεζούρ», ένα έργο του Αζερμπαϊτζάν που προχωρά μαζί με την Τουρκία με σκοπό την κατασκευή ενός διαδρόμου στα σύνορα μεταξύ της Αρμενίας, η οποία αποδέχθηκε το έργο, και του Ιράν, ενάντια στις επιθυμίες της Τεχεράνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Κωνσταντινούπολη, Turkey

Το ανέκδοτο της ημέρας από τον Ερντογάν: Προσφεύγει στον ΟΗΕ και ζητά εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ… «Η μόνη αποτελεσματική λύση» για το τέλος του πολέμου, λέει…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: