Οι ΗΠΑ δεν είχαν εμπλοκή στην επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν: Οι υπουργοί Άμυνας Γκάλαντ και Όστιν τηλεφωνήθηκαν για την πορεία της επιχείρησης, “αμυντική ενέργεια”!

FILE PHOTO: Israeli Defense Minister Yoav Gallant (L) and US Secretary of Defense Lloyd Austin (R) observe the playing of the national anthem of the United States by a US military band during an honor cordon at the Pentagon in Arlington, Virginia, USA. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ μετά την έναρξη της επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημερώθηκε από το Ισραήλ για την επίθεση εναντίον του Ιράν λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση και δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή σε αυτήν, δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Κατανοούμε ότι το Ισραήλ εξαπολύει πλήγματα ακριβείας εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν, ασκώντας το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα και ως απάντηση στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Σον Σαβέτ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημερώθηκε από το Ισραήλ για την επίθεση εναντίον του Ιράν λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση και δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή σε αυτήν, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.




Η Ουάσινγκτον επιδιώκει να αποτρέψει την εξάπλωση της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν τόνισε την Τετάρτη ότι τα αντίποινα του Ισραήλ δεν πρέπει να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Σε εξέλιξη η μεγάλη απάντηση του Ισραήλ: Ακούγονται πολλαπλές εκρήξεις στην Τεχεράνη και αλλού, κτυπήματα και στη Δαμασκό και στην επαρχία Χομς της Συρίας (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: