«Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια υγειονομική κρίση λόγω των περιορισμών στις αμβλώσεις»: Η Κάμαλα Χάρις φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέμα των εκτρώσεων

US Vice President and Democratic presidential nominee Kamala Harris speaks during a campaign rally at the Shell Energy Stadium in Houston, Texas, USA. EPA/CARLOS RAMIREZ




Tην ώρα που κορυφώνεται η προεκλογική μάχη στις ΗΠΑ η αντιπρόεδρος και υποψήφια για το χρίσμα με τους Δημοκρατικούς, Καμάλα Χάρις, επέστρεψε στο Μίσιγκαν για μια συνάντηση με την πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα, στο πλαίσιο μιας σειράς εμφανίσεων υψηλού προφίλ, με σκοπό να αυξήσει τη συμμετοχή των υποστηρικτών του Κόμματος.

Μετά την άφιξή της στην κρίσιμη πολιτεία, η Χάρις επισκέφθηκε το ιατρείο μιας τοπικής γιατρού στο Πόρτιτζ για να συνομιλήσει με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και φοιτητές ιατρικής σχετικά με τις επιπτώσεις των περιορισμών στις αμβλώσεις.

«Αντιμετωπίζουμε μια κρίση στην υγειονομική περίθαλψη στην Αμερική, η οποία επηρεάζει ανθρώπους κάθε υπόβαθρου και φύλου», δήλωσε η Χάρις στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρέθηκε σε ένα συνδικάτο στο Πίτσμπουργκ για να προωθήσει την υποστήριξη της Χάρις προς τα οργανωμένα εργατικά σωματεία, λέγοντας στο κοινό να «ακολουθήσει τη διαίσθησή του» και «να κάνει το σωστό».

Την Παρασκευή, η Χάρις εμφανίστηκε με την Μπιγιόνσε στο Χιούστον, ενώ την Πέμπτη συμμετείχε σε προεκλογική εκδήλωση στην Ατλάντα με τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπρους Σπρίνγκστιν.

Αν και η υποστήριξη από κορυφαία ονόματα της αμερικανικής σόουμπιζ ξεπερνά οτιδήποτε έχει κατορθώσει να διοργανώσει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ, φέτος.

Ωστόσο, δεν υπάρχει εγγύηση ότι αυτό θα βοηθήσει τη Χάρις στον στενό αγώνα για τον Λευκό Οίκο, καθώς το 2016, η Χίλαρι Κλίντον είχε χάσει από τον Τραμπ, παρά την υποστήριξη μελών των Δημοκρατικών και μουσικών εκδηλώσεων.

H σημασία της στήριξης της Μισέλ Ομπάμα

Ο Τραμπ υποβάθμισε την προσπάθεια της Χάρις να προσελκύσει την προσοχή μέσω διασημοτήτων. «Η Καμάλα είναι σε πάρτι με την Μπιγιόνσε», είπε ο πρώην πρόεδρος την Παρασκευή στο Τράβερς Σίτι του Μίσιγκαν.

Ο ίδιος έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Νόβι, προάστιο του Ντιτρόιτ, το Σάββατο, πριν από μια εκδήλωση στο Στέιτ Κόλετζ, Πενσυλβάνια.

Η Χάρις και η Μισέλ Ομπάμα θα βρεθούν στο Καλαμαζού, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πολιτείας. Είναι η πρώτη φορά που η πρώην Πρώτη Κυρία συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία της Χάρις.

Ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια ψηφοδέλτια, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 20% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στο Μίσιγκαν.

Στην προεκλογική καμπάνια της Κλίντον κατά του Τραμπ, η Μισέλ Ομπάμα ενέπνευσε τους Δημοκρατικούς με το σύνθημα «όταν αυτοί πάνε χαμηλά, εμείς πάμε ψηλά».

Όμως φέτος, στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο, υιοθέτησε μια πιο επιθετική προσέγγιση. Κατηγόρησε τον Τραμπ ότι «επενδύει σε ψέματα μισογυνισμού και ρατσισμού αντί για ιδέες και λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων».

Ο Μπάιντεν βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Πίτσμπουργκ σε μια προεκλογική εκδήλωση με το συνδικάτο Laborers’ International Union of North America, σημειώνοντας ότι η Χάρις έχει σταθεί στο πλευρό των εργατών, σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο οποίος «βλέπει τα συνδικάτα ως εμπόδιο στη συσσώρευση πλούτου».

Ο Μπάιντεν απευθυνόμενος στο κοινό, που αποτελείτο κυρίως από άνδρες, ανέφερε πως οι γυναίκες αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες από όσες έχουν λάβει μέχρι τώρα και ότι μπορούν να επιτύχουν όσα μπορούν και οι άντρες, συμπεριλαμβανομένου του να γίνουν Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: The Associated Press μέσω ertnews.gr

 

Καταδίκη από Αμερικανούς βουλευτές της εμπρηστικής ρητορικής του Ερντογάν: Στηρίζουν το Ισραήλ, ζητούν από τον Άντονι Μπλίνκεν να συνετίσει την Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: