Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Η εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι δηλώσεις του πρώην Γενικού Ελεγκτή και το ΑΚΕΛ στα πρωτοσέλιδα το Σάββατο

FILE PHOTO: Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι νέες αφίξεις στην Κύπρο από το Λίβανο, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη χώρα, οι υποθέσεις σφετερισμού ε/κ περιουσιών, οι δηλώσεις του τέως Γενικού Ελεγκτή για την παύση του και οι αναφορές στο συνέριο του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό είναι τα θέματα που προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Άλλα θέματα που αναδεικνύονται είναι η αφαίρεση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής, τα έργα στον Ακάμα, το νέο σχέδιο επιδότησης στεγαστικών δανείων και η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ήθελαν να με θάψουν βαθιά» φιλοξενεί συνέντευξη του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μετά την απομάκρυνση του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος λέει ότι η παύση του ήταν «προειλημμένη απόφαση». Αλλού ο «Φ» εστιάζει στις νέες αφίξεις στην Κύπρο από την εμπόλεμη ζώνη του Λιβάνου.

Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι καθυστερούν τα έργα στον Ακάμα.

«Το ΑΚΕΛ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το Κυπριακό» είναι ο τίτλος κάτω από τον οποίο στεγάζει το κύριό της θέμα η «Χαραυγή», όπου αναφέρεται στις αναφορές του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, στο συνέδριο του κόμματος για το Κυπριακό, ότι «δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς μπροστά στον κίνδυνο της διχοτόμησης».

Αλλού γράφει ότι αφαιρείται από την Πράσινη Γραμμή ο φράκτης που είχε τοποθετηθεί στα πλαίσια της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι ο νέος Γενικός Ελεγκτής έθεσε τις δικές του προϋποθέσεις για την μεταρρύθμιση της αρχής.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Όπου φύγει φύγει για Αγία Νάπα και Λάρνακα» και γράφει ότι «καταφτάνουν στο νησί ευρωπαίοι πολίτες και προσωπικό ξένων πρεσβειών που έχουν χρήματα για τέτοιο ταξίδι». Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι εκκρεμούν μελέτες καθώς και η απόφαση για συμμετοχή ή όχι στο μετοχικό κεφάλαιο σε ότι αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

Αλλού γράφει ότι τα ενοίκια στη Λεμεσό για επαγγελματικούς χώρους είναι πλέον ακριβότερα από ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Λονδίνο και το Άμστερνταμ.

«Χιονοστιβάδα οι υποθέσεις σφετερισμού ε/κ περιουσιών» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη», το οποίο αναφέρει ότι οι υποθέσεις σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα θεωρούνται αλληλένδετες.

Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι «εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αρχίσει η αφαίρεση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής». Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται στο νέο σχέδιο επιδότησης στεγαστικών δανείων.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Έρχονται περισσότερες πτήσεις εκκένωσης» συνοψίζει τις νέες αφίξεις στην Κύπρο από το Λίβανο. Αλλού αναφέρεται στην αφαίρεση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής.

Σε άλλη είδηση γράφει ότι έφτασε στη Λεμεσό το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Wasp.

Τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου: Η “πόρτα” από Καραμανλή και Σαμαρά για τα γενέθλια και τις ηχηρές απουσίες στα πρωτοσέλιδα το Σάββατο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: