Γράφει ιστορία την Κυριακή ο Φερνάντο Αλόνσο στην Φόρμουλα Ένα: Θα συμπληρώσει 400 συμμετοχές στο Γκραν Πρι του Μεξικoύ

Spanish driver Fernando Alonso of Aston Martin attends a press conference ahead of the Formula One Grand Prix of Azerbaijan, at the Baku City Circuit, in Baku, Azerbaijan. EPA/YURI KOCHETKOV




Λίγες ώρες απομένουν πριν από την κατάρριψη ενός ακόμη ρεκόρ για τον Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός οδηγός της Φόρμουλα 1 και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής (2005 και 2006).με την εμφάνισή του στο Γκραν Πρι του Μεξικού την Κυριακή 27/10 θα φτάσει το όριο των 400 συμμετοχών καριέρας, ένα μοναδικό επίτευγμα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο 43χρονος οδηγός της Άστον Μάρτιν στην μακρόχρονη καριέρα του σημείωσε 32 νίκες, ανέβηκε 106 στο βάθρο και εκκίνησε 22 φορές από την pole position έχοντας στο παλμαρέ του 2 παγκόσμιους τίτλους του το 2005 και 2006 με τα χρώματα της Renault.

Έχοντας εξασφαλίσει τον σεβασμό των άλλων οδηγών η F1 ανέβασε στο twitter ένα βίντεο όπου οι οδηγοί συζητούν την καριέρα-ορόσημο του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Αλόνσο διάγει τη δεύτερη σεζόν της καριέρας του στην Aston Martin, για… χάρη της οποίας αποχώρησε από την Alpine στο τέλος του 2022.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ο 28χρονος Γκαλεάνο επίσημα στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα μετά την απομάκρυνση του Πομς: Ποιος είναι ο νεότερος προπονητής που έχει κερδίσει πρωτάθλημα Παραγουάης

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: