Γενικό μπλακ άουτ στην Κούβα: Στο σκοτάδι ολόκληρο το νησί μετά από επανειλημμένες καταρρεύσεις του γερασμένου ηλεκτρικού δικτύου

FILE PHOTO: epa11624362 People use umbrellas to protect themselves against the rain in Havana, Cuba, 25 September 2024. Western Cuba is feeling the effects of Hurricane Helene, with heavy rains and persistent wind gusts since the previous night throughout the western part of the country, where civil protection measures have been adopted, and medical brigades have been mobilized to assist flood-prone areas. EPA/ERNESTO MASTRASCUSA




Το δίκτυο του ηλεκτρικού στην Κούβα τέθηκε εκτός λειτουργίας σήμερα, αφού ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος παρουσίασε βλάβη, με αποτέλεσμα όλο το νησί να βυθιστεί στο σκοτάδι, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας και Ορυχείων.

Νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση του νησιού έκλεισε τα σχολεία και όσες βιομηχανίες δεν θεωρούνται απολύτως αναγκαίες, ενώ έστειλε στο σπίτι τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει ενέργεια.

Τα μαθήματα στα σχολεία ακυρώθηκαν από την Παρασκευή έως το Σαββατοκύριακο, τα νυχτερινά κέντρα και τα κέντρα αναψυχής διατάχθηκαν να κλείσουν και μόνο οι «απαραίτητοι εργαζόμενοι» θα πρέπει να εμφανίζονται στις δουλειές τους, σύμφωνα με μια λίστα μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας που δημοσιεύθηκε νωρίτερα από τον κρατικό ιστότοπο Cubadebate.

Σε δήλωσή του στο X, το υπουργείο είπε ότι «η αστοχία» του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Antonio Guiteras προκάλεσε «την ολική αποσύνδεση του Εθνικού Ηλεκτρικού Συστήματος» από τις 11 π.μ. ET σήμερα Παρασκευή.

Εκατομμύρια άνθρωποι στο νησί έχουν μείνει χωρίς ρεύμα τις τελευταίες ημέρες καθώς το γερασμένο κουβανικό ηλεκτρικό δίκτυο κατέρρευσε επανειλημμένα. Οι γεννήτριες είναι πολυτέλεια για τους περισσότερους Κουβανούς και μόνο λίγοι ακούγονταν να τρέχουν στην πόλη.

 

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αβάνα, Cuba

Ο νέος ηγέτης της Χαμάς θα εδρεύει εκτός της Γάζας, σύμφωνα με αναλυτές – Σημαντικό ρόλο στο στρατιωτικό σκέλος αναμένεται να αναλάβει ο αδελφός του Γιαχία Σινουάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: