Φοβερό! Νέα …”επιτυχία” της υπηρεσίας του κ. Πιτσιλλή, που …πανηγυρίζει παρέα με τον κ. Χατζηδάκη: Πιάστηκαν υπάλληλοι τους να εκτελούν εγκληματικές ενέργειες!!!

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης (Α) με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή (Δ), συμμετέχουν σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Οικονομικών, στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Αναφέρει η μεγάλη, η φοβερή και τρομερή …είδηση: Επιχείρηση της αστυνομίας στην Κέρκυρα -σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)- για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που έπαιρνε χρήματα από φορολογούμενους για να διαγραφούν πρόστιμα στην εφορία και να διευθετούν φορολογικές υποθέσεις που χαρακτηρίζονται προβληματικές.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έσπευσαν να πανηγυρίσουν. Βεβαίως μας δουλεύουν. Διότι η αλληλοκάλυψη για υποθέσεις διαφθοράς στην ΑΑΔΕ έχει αναδειχθεί σε επιστήμη.

Η ιστοσελίδα μας κατήγγειλε υπόθεση διαφθοράς, η υπηρεσία του κ. Πιτσιλλή έστειλε κρατικούς υπαλλήλους στον εισαγγελέα, αλλά ΔΕΝ εξέδωσε ΠΟΤΕ ανακοίνωση, ούτε μας έδωσε το πόρισμα. Ενώ για την απάτη στη Χαλκίδα και την Κέρκυρα έσπευσε να πανηγυρίσει, από κοινού με τον κ. Χατζηδάκη. Για το θέμα θα τοποθετούμε τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ο υποδιευθυντής, τρεις υπάλληλοι της ΔΟΥ Κέρκυρας και ένας λογιστής μετά από …καταγγελία της ΑΑΔΕ.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εκβιασμό φορολογουμένων με χρέη ή επιστροφές φόρου σύμφωνα με πληροφορίες

  • «Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά» το …ηρωικό μήνυμα του Χατζηδάκη

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση, χωρίς να αναλογιστεί προφανώς ότι οι συλληφθέντες είναι κρατικοί υπάλληλοι:

«Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα.

Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!»

  • «Αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς», δηλώνει ο …αδιάφθορος Πιτσιλής (της ΑΑΔΕ):

«Το έχουμε πει και το εννοούμε: δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς», δήλωσε από την πλευρά του ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος αρνείται να μας δώσει το πόρισμα που εκδόθηκε μετά από την καταγγελία της Hellas Journal για διαφθορά στην υπηρεσία του και στα ελληνικά τελωνεία.

Επί της αρχής, αλλά και στην πράξη. Γι’ αυτό και μόλις υπέπεσαν στην αντίληψη μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς. Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί το νόμο και το δημόσιο συμφέρον.

Ακόμη τέσσερα αμερικανικά fund στην ταλαιπωρημένη Τράπεζα Κύπρου: Πώς αλλάζει η μετοχική της σύνθεση, η «ταυτότητα» των νέων επενδυτών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: