«Φωτιά» στη Βουλή: «Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν καταδικασμένο», είπε για την αποχώρησή του ο Μητσοτάκης * Και προς Ανδρουλάκη, «έλα με φόρα!»…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατεβαίνει από το βήμα μετά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Η αποχώρηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την αίθουσα της Ολομέλεια της Βούλης κατά την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Παππά, σημάδεψε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα την αντιπυρική περίοδο.

Στη δευτερολογία του, με αφορμή την απόφασή του να αποχωρήσει, ο κ. Μητσοτάκης εκξαπέλυσε επίθεση στον κ. Παππά: «Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναν πολιτικό που έχει καταδικαστεί 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο.

Δεν θα χαριεντιστώ μαζί του, ούτε θα συνομιλήσω μαζί του. Προστατεύω το πολίτευμα έτσι, αυτό επιβάλλει ο στοιχειώδης κοινοβουλευτικός αυτοσεβασμός. Όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρει αρχηγό και το βηματισμό του εδώ θα είμαι», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Ασεβής, δειλός, ενοχικός»

Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Παππάς κατά τη δευτερολογία τόνισε ότι η απουσία του πρωθυπουργού από την αίθουσα την ώρα των τοποθετήσεων του προέδρου της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «στίγμα για την παράταξη του».

«Ξέραμε ότι την υπόθεση του Ειδικού Δικαστηρίου θα την χρησιμοποιήσει και θα την εργαλειοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης, δεν αναμέναμε βέβαια αυτό το δηλωμένο θεσμικό ατόπημα και θέλω να του πω ότι δεν υποχρεούται να με συμπαθεί.

Τα περί χαριεντισμών δεν τα σχολιάζω διότι δεν απευθύνονται σε μένα. Έχει ο ίδιος ιστορικό προσπαθειών ανάμιξης στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Τώρα, θέλει να επιλέγει και το ποιος και με ποιο τρόπο θα ασκεί το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι δεν δικαιούται, να συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί, και όλα αυτά που επιθυμεί εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του.

Ο κ. Μητσοτάκης με την σημερινή στάση του και με την διπλή απουσία του από την αίθουσα του Κοινοβουλίου την ώρα που μιλάει ο πρόεδρος του δεύτερου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος αποδεικνύει ότι είναι ασεβής προς τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, δειλός διότι δεν είναι στην αίθουσα να μας αντιμετωπίσει και ενοχικός, όχι γιατί μετανιώνει για όσα ενορχήστρωσε εναντίον μας και εμού προσωπικά, αλλά κυρίως γιατί εφαρμόζει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες από το 2019 ανελλιπώς κάθε μέρα», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Η σημερινή του κίνηση είναι ένα στίγμα για την παράταξή σας. Το ποιος θα εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα στο κοινοβούλιο. Δεν είναι δική του δουλειά. Τελεία και παύλα”.

 

«Πυρά» Μητσοτάκη προς Ανδρουλάκη

Στην κυρίως συζήτηση, ο πρωθυπουργός έστρεψε τα πυρά του προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον επανεκλεγέντα στην ηγεσία του, Νίκο Ανδρουλάκη:

«Μου δίνετε την εντύπωση ότι τίποτε δεν άλλαξε στη στάση του ΠΑΣΟΚ μετά την επανεκλογή σας. Σαν να έχετε κάνει μία στροφή 360 μοιρών και να έχετε επιστρέψει πάλι στη θέση σας. Προσπαθήσατε και πάλι να ταυτίσετε τη ΝΔ με την ακροδεξιά, κάτι, που αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές».

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επετέθη στο ΠΑΣΟΚ και με αφορμή την κοινοβουλευτική στάση έναντι του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ ή την εκλογή νέου Συνηγόρου του Πολίτη:

  • «Το δήθεν προοδευτικό ΠΑΣΟΚ έφθασε στο σημείο να καταψηφίζει σημαντικές μεταρρυθμίσεις απλώς και μόνο γιατί έπρεπε να κάνετε αντιπολίτευση.

Το ΠΑΣΟΚ φοβάμαι πως δεν εκσυγχρονίζεται» είπε για την καταψήφιση από το ΠΑΣΟΚ του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ και έθεσε το δίλημμα προς την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη: «θα επιλέξετε ένα στείρο όχι σε όλα ή μία πραγματική προσπάθεια για να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε προς το Νίκο Ανδρουλάκη ότι «έχετε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρούμε συναίνεση στην εκλογή του νέου Συνηγόρου του Πολίτη. Έχουμε προτείνει στη Διάσκεψη των Προέδρων πρόσωπο, που έχει όλα τα εχέγγυα και το οποίο δεν προέρχεται από τον δικό μας πολιτικό χώρο και εδώ και τρεις μήνες δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση, θέλω μία απάντηση».

«Έλα με φόρα»….

Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να «ξεκαβαλήσει το καλάμι» και υποστήριξε ότι η στάση της επιταχύνει την έξοδο της από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Εμείς θα είμαστε εδώ με προτάσεις και κριτική για να σας ανοίξουμε με χαρά την πόρτα εξόδου» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να λάβει την απάντηση Μητσοτάκη:

«Μας κατηγορείτε για αλαζονεία. Αν υπάρχουν -και μπορεί να υπάρχουν- συμπεριφορές αλαζονείας, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από εμένα. Και το έχω αποδείξει».

Για να προσθέσει: «Έρχεστε τώρα εσείς, νεοεκλεγείς πρόεδρος με τον ενθουσιασμό των δημοσκοπήσεων να μας πείτε τι; Να μας διευκολύνετε και να μας ανοίξετε την πόρτα για να φύγουμε εμείς και να έρθετε υποθέτω εσείς. Να ανοίξει η πόρτα του Μαξίμου και να μπείτε εσείς; Αυτό μας λέτε. ”Έλα με φόρα”, που έλεγε κάποτε η κ. Τσαπανίδου στον κ. Τσίπρα. Σε κάθε περίπτωση, θεμιτή η φιλοδοξία σας αλλά το αν θα έρθει κάποιος με φόρα, αν θα φύγουμε εμείς, αν θα μπείτε εσείς στο Μαξίμου, αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός σε τρία χρόνια».<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/politiki/mitsotakis-se-androylaki-thelete-maximoy-ela-me-fora”>Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα! – iefimerida.gr</a></p>

Στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα της χρηματοδότησης των “Σπαρτιατών” με μια τροπολογία που θα είναι κοντά σε αυτήν που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.

«Θα επανέλθουμε στο θέμα της χρηματοδότησης των “Σπαρτιατών” θα καταθέσουμε εμείς σχετική νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το 2019 την διάταξη που αποσύνδεε την χρηματοδότηση των κομμάτων από την εκλογική διαδικασία” είπε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Αναφερόμενος επίσης στην θέση του επικεφαλής του Συνηγόρου του Πολίτη, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι πρόταση της κυβέρνησης είναι ο κ.Σωτηρόπουλος, και ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να έρθει σε ψηφοφορία εντός της εβδομάδας στην Επιτροπή Θεσμών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει συναίνεση.

«Να δούμε πως αντιλαμβάνεστε τη συναίνεση. Ελπίζω να είστε θετικός κ.Ανδρουλάκη» είπε ο πρωθυπουργός.

«Είχαμε λιγότερα καμένα στρέμματα ανά πυρκαγιά»

Στην πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ένας απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου είναι καλό και χρήσιμο να γίνεται κάθε χρόνο ώστε να γίνεται να κεφαλοποιηθούν τα θετικά της προσπάθειας και να ακουστούν χρήσιμες προτάσεις για το πώς μπορεί να υπάρξει βελτίωση.

«Ας δούμε λίγο τα πραγματικά δεδομένα, τι έγινε σε αυτή την περίοδο και ποια τα στατιστικά που πρέπει να έχουμε υπόψη μας. Πρώτο δεδομένο αυτή η χρονιά ήταν η πιο δύσκολη των τελευταίων 40 ετών. Είχαμε συστηματικά υψηλότερες θερμοκρασίες του μέσου όρου, υπερβολικά μεγάλη ξηρασία, έντονους ανέμους μετά από περίοδο ανομβρίας και με ελάχιστο χιόνι στα βουνά», ανέφερε στις πρώτες του κουβέντες στη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι βρεθήκαμε σε βαθμό επικινδυνότητας 4 και 5 νωρίτερα από άλλες χρονιές και είχαμε τον κρατικό μηχανισμό σε ετοιμότητα για έξι μήνες. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού. Σημείωσε ότι είχαμε 9.101 φωτιές φέτος σε σχέση 7163 πέρσι. Είπε επίσης ότι πέρσι κάηκαν 1.754.000 στρέμματα και φέτος 440.000 στρέμματα με μέσο όρο 500.000 στρέμματα τα τελευταία χρόνια.

Το μέτρο σύγκρισης δεν μπορεί να είναι ότι δεν θα έχουμε καθόλου πυρκαγιές, σημείωσε. Τόνισε ότι σημασία έχει να είμαστε κάτω από τον μέσο όρο. Πρόσθεσε πως είχαμε λιγότερα καμένα στρέμματα ανά πυρκαγιά και πολύ λιγότερες καμένες δασικές εκτάσεις.

«Προφανώς το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Δείτε τι έγινε στην Πορτογαλία τον Σεπτέμβριο. Δείτε στις ΗΠΑ. Είναι μια πραγματικότητα που συνοδεύει την κλιματική κρίση. Οι επιθέσεις θα είναι ολοένα και πιο συχνές. Η Μεσόγειος είναι περιοχή στο επίκεντρο της κλιματικής κρίσης και θα δοκιμάζεται ολοένα και πιο συχνά», υπογράμμισε.

Κριτική Παππά για πυροσβεστική, Τέμπη και ελληνοτουρκικά

Ως προς το υπό συζήτηση ζήτημα, ο κ. Παππάς επανέλαβε βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «περιμένουμε κάποια στιγμή να δούμε το οργανόγραμμα για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας γιατί είναι εμφανές ότι τα φαινόμενα του κακού συντονισμού έχουν τη ρίζα τους και σε αυτό το επίπεδο».

Τόνισε ότι υπάρχουν στην πυροσβεστική 3.500 κενά και πως «η απαξίωση σας αποτυπώνεται στον τρόπο που συμπεριφέρεται στους εποχικούς πυροσβέστες». Μίλησε για ελλείψεις στα δασαρχεία, ρώτησε ποιος εμπόδισε την κυβέρνηση από την παραλαβή αεροσκαφών. «Σας εμπόδισε η δική σας λογική που αποτυπώνεται και σε ένα άλλο πεδίο, το πεδίο της αναδάσωσης στην Εύβοια. Κάηκαν 520.000 στρέμματα στην Εύβοια, πόσα κηρύξατε αναδασωτέα; 380.000. Προκρίνατε την αναδάσωση 9.500 χιλιάδων στρεμμάτων, για να δώσετε τελικά προς αναδάσωση 1.500 στρέμματα».

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι μετά «το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό έγκλημα» των Τεμπών, θα περίμενε η κυβέρνηση να αποκηρύξει την «στρατηγική της για ιδιωτικοποίηση της υποδομής του σιδηροδρόμου τον οποίο είχατε συστηματικά εγκαταλείψει, και να αξιοποιήσετε τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενίσχυση του σιδηροδρόμου».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη πως «αν ήταν ο κ. Μητσοτάκης αρκετά γενναίος για να μας αντιμετωπίσει θα θέλαμε να μας πει και τι θα κάνει με την εισαγγελική διάταξη που έχει φτάσει στη Βουλή και δείχνει προς ευθύνες μελών της κυβέρνησης του για το μπάζωμα των Τεμπών». «Θα λάμψει η αλήθεια κύριε Μητσοτάκη ή θα αφοσιωθείτε στο ρόλο του αρχιερέα, του υλοποιητή της τεράστιας προσπάθειας συγκάλυψης γύρω από τα Τέμπη;».

Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «σχεδιαστή και υλοποιητή της συγκάλυψης», και προσέθεσε πως «εάν αποδειχθεί ότι το εσπευσμένο μπάζωμα του πεδίου έγινε απλώς και μόνο για να μην υπάρχουν τηλεοπτικές εικόνες οι οποίες δεν εγκρίνονται από τον κ. Γκρίνμπεργκ, είναι ακόμα πιο ανατριχιαστικό διότι ανθρώπινα υπολείμματα και μέλη βρίσκονται σε άλλα σημεία και άλλα χωράφια πολλούς μήνες μετά».

«Και το έγκλημα γίνεται διπλό και η σιωπή σας είναι ένοχη γύρω από αυτό το ζήτημα κύριε. Μητσοτάκη. Εσείς ο ίδιος δίνατε εντολές στον κύριο Τριαντόπουλο ο όποιος έβγαινε στα τηλεοπτικά παράθυρα και έλεγε ότι διευθετούμε το πεδίο», προσέθεσε.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ζήτησε απαντήσεις «για το ποιες είναι οι εκκρεμότητες και οι εξελίξεις που μαθαίνουμε ότι υπάρχουν με βάση τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, θέλουμε διευκρινίσεις για το αν η συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο είναι οριστική ή μερική, θέλουμε να ξέρουμε ποια είναι η στρατηγική σας και για το Κυπριακό, ποια είναι η γνώμη σας και αν ισχύει η πάγια εθνική θέση και η απόφαση του ΟΗΕ ότι εκεί έχουμε πρόβλημα κατοχής και εισβολής σε κυρίαρχο κράτος μέλος του ΟΗΕ, ποιου τύπου λύσεις είστε διατεθειμένοι να συζητήσετε…».

Πρόεδρος από την Αριστερά

«Η Ελλάδα δεν έχει μέσο ρυθμό ανάπτυξης, δεν σας έφταιγε το διεθνές περιβάλλον. Μιλάτε για ανάπτυξη, αντιλαμβάνεστε ότι η πλειοψηφία των νοικοκυριών βιώνει συνθήκες ύφεσης, μειωμένης δηλαδή πρόσβασης στα αγαθά;» επέκρινε ο Νίκος Παππάς την κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας

Αναφερόμενος στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ισχυρίστηκε πως «έχει έρθει η ώρα για ΠτΔ από την Αριστερά ή από τη γενικότερη προοδευτική παράταξη», καθώς κάτι τέτοιο «δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ανδρουλάκης: «Οι μέρες της παντοδυναμίας σας ανήκουν στο παρελθόν»

Στην πρωτολογία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε μια εφ΄ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση για την αντιπυρική περίοδο αλλά το δυστύχημα των Τεμπών και όσα ακολούθησαν στον Σιδηρόδρομο.

Οι μέρες της παντοδυναμίας σας ανήκουν στο παρελθόν και πλησιάζει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα σας δείξει την πόρτα εξόδου από το Μέγαρο Μαξίμου», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Κυβερνάτε σχεδόν έξι χρόνια, αλλά τα πεπραγμένα σας είναι χαμένος χρόνος, χαμένες ευκαιρίες και χαμένοι πόροι για την ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για το ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η χώρα είναι ανοχύρωτη στη πρόληψη και αντιμετώπισή τους. Είπε πως «μέσα σε 8 χρόνια έχει καεί συνολικά το 37% των δασικών εκτάσεων της Αττικής. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και κανείς δεν αντιλέγει. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει εθνική στρατηγική επεξεργασμένη και αποτελεσματική».

Ο κ. Ανδρουλάκης επικαλέστηκε το δυστύχημα των Τεμπών και τα παρ’ ολίγον δυστυχήματα στους σιδηροδρόμους το τελευταίο καιρό ζητώντας απαντήσεις. «Είστε κατ’ επανάληψη βαρύτατα εκτεθειμένοι, ασυγχώρητοι και αμετανόητοι. Για εμάς η τραγωδία στα Τέμπη και η ασφάλεια στις μεταφορές δεν είναι μπαγιάτικο θέμα, όπως με θράσος είπε η υπουργός σας, η κυρία Βούλτεψη, όταν κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας. Η κυβέρνηση περνάει κάτω από τον πήχη των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας, διότι η αντίληψή της είναι απολύτως Διαχειριστική, Συγκεντρωτική και Πελατειακή».

Ειδικά στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, προσέθεσε ότι η εμμονή στο λάθος οδηγεί κάθε χρόνο σε καταστροφές σε φυσικό κεφάλαιο και περιουσίες, υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στον τομέα της πρόληψης, του έγκαιρου σχεδιασμού και της προστασίας από τις πυρκαγιές.

Επίσης, κατέθεσε δέσμη αναλυτικών προτάσεων που συνιστούν Εθνικό Σχέδιο για να προληφθούν οι κίνδυνοι εφεξής και κατέληξε: «Η χώρα χρειάζεται Εθνικό Σχεδιασμό με διακομματική συναίνεση. Στον εθνικό διάλογο που πρέπει να ανοίξετε άμεσα, να συμμετάσχουμε όλα τα κόμματα με τις προτάσεις μας».

Για την οικονομία

Μίλησε για κράτος που δημιουργεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας, με τους πολίτες να νιώθουν απροστάτευτοι. «Η ευθύνη σας, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, είναι συντριπτική. Όταν όλοι, ακόμη και ακραιφνείς υποστηρικτές σας, αντιλαμβάνονται ότι αντιμετωπίζετε το κράτος ως λάφυρο. Προσπαθείτε να κρύψετε τις συνεχιζόμενες αποτυχίες σας μέσα από μια “δημιουργική λογιστική”, αλλά πλέον το βίωμα κάθε πολίτη είναι πιο ισχυρό από την προπαγάνδα σας», τόνισε

Απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη τόνισε: «Έχετε μια καθαρή απάντηση γιατί ο λαός που κυβερνάτε έχει τη δεύτερη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη των 27 ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία; Έχετε μια απάντηση γιατί ενώ μεσολάβησε η πανδημία, που αποκάλυψε τις αδυναμίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εσείς κάνετε μόνο τα στοιχειώδη αφήνοντας τον λαό μας να πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Ή μήπως έχετε μια συγκεκριμένη απάντηση γιατί ενώ τα ενοίκια αυξήθηκαν σχεδόν 50% τα τελευταία 4 χρόνια, αρνείστε κατηγορηματικά να εφαρμόσετε στεγαστικά προγράμματα στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών αρκούμενοι σε μπαλώματα; Έχετε κάποια καθαρή απάντηση για το αυξημένο κόστος παραγωγής που υπονομεύει τον πρωτογενή τομέα;».

Για τη χρηματοδότηση των «Σπαρτιατών»

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε ως αδιανόητη και αντιφατική τη στάση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των «Σπαρτιατών», που γεννά, όπως σημείωσε, ερωτήματα.

«Δεν ακούσαμε από τον πρωθυπουργό ούτε μία συγνώμη για το ότι δώσατε τα χρήματα του ελληνικού λαού σε κόμμα, του οποίου την πραγματική ηγεσία ασκεί καταδικασμένος εγκληματίας, με απόφαση του Αρείου Πάγου. Χρηματοδοτήσατε ένα κόμμα που είναι κέλυφος εγκληματικής οργάνωσης. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές.

Ακόμα και για τις ευρωεκλογές από τις οποίες τους απέκλεισε η Δικαιοσύνη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης καλώντας τον πρωθυπουργό να εξηγήσει γιατί δεν έκανε αποδεκτή την τροπολογία, που καταθέσαμε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Αναρωτήθηκε επίσης αν αποκαλύφθηκε η αδράνεια ή μήπως θα συνεχίσει η κυβέρνηση να έχει στα πούπουλα τα «παράγωγα» της Χρυσής Αυγής που στέλεχός της ΝΔ, όπως είπε, μιλούσε για τις …καλές εκδοχές της.

«Το ΠΑΣΟΚ αξιακά από την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι στους νεοναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και τα “παράγωγά” της. Χωρίς ναι μεν αλλά και χωρίς αστερίσκους. Η κυβέρνηση μπορεί αλλά δεν θέλει να δώσει άμεση λύση.

Τορπιλίζετε τη συναίνεση σε ένα ζήτημα, που αφορά τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας. Με την υπερψήφιση της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ και με άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής. Θα ληφθεί άμεσα απόφαση που θα αναστέλλει κάθε χρηματοδότηση», υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κυβέρνηση προαναγγέλλει ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση για την χρηματοδότηση των κομμάτων «σε εύλογο χρονικό διάστημα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: