Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Τα κέρδη από τη σύνοδο των Med 9 και θέματα οικονομίας και υγείας στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

FILE PHOTO: Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η πολιτική επικαιρότητα με επίκεντρο την σύνοδο των Med 9 προβάλλεται στον Τύπο σήμερα, ενώ οι εφημερίδες ασχολούνται και με θέματα οικονομίας και υγείας.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Με το μαχαίρι στο λαιμό εγκλωβισμένοι αγοραστές» γράφει ότι εταιρείες εξαγοράς δανείων ειδοποιούν δανειολήπτες ότι θα βγάλουν τα ακίνητά τους σε πλειστηριασμό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μετά τις αντιδράσεις για την αποξένωση των δικτύων της ΑΗΚ «τα γύρισε» ο Υπουργός Ενέργειας. Αλλού αναφέρει ότι ζητούν αλλαγές στις διαδικασίες επιλογής διορισμού δικαστή στο ΕΔΑΔ και πως δύο εκ των υποψηφίων έστειλαν επιστολή με δικηγόρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Πέντε οδικά έργα για να ξεμπλοκάρει η πρωτεύουσα» γράφει ότι αυτά τα έργα θα συνδέσουν την ανατολική και την δυτική πλευρά της πρωτεύουσας για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ήταν απόλυτα επιτυχής η Σύνοδος των Med 9, εστίασαν στην Μέση Ανατολή αλλά δεν ξέχασαν το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι έκλεισε οριστικά η υπόθεση της FBME.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Ηχηρά μηνύματα από τους Med 9» γράφει ότι στην κοινή διακήρυξη ζητούν συμβολή της Τουρκίας στο Κυπριακό και το συνδέουν με τις σχέσεις με την ΕΕ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο ΟΑΥ βάζει χέρι στα ΤΑΕΠ αλλά με κριτήρια.  Αλλού γράφει ότι οι συλλήψεις για τον σφετερισμό έγιναν λόγω της παρανομίας, αλλά η κατάσταση είναι τραγική κι αναφέρεται στην ανοικοδόμηση περιοχών στα κατεχόμενα.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Στο σκαμνί η κυβέρνηση Ν. Χριστοδουλίδη από 13 οργανώσεις για την ακρίβεια» γράφει ότι ζητούν ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων για την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επιδεινώνονται τα δικαιώματα των ατόμων με οπτική αναπηρία, όπως καταγγέλλει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών. Αλλού αναφέρεται σε παρεμβάσεις και πολιτικά παιχνίδια στα κατεχόμενα για την εκλογή του «προέδρου της βουλής», σημειώνοντας πως το ΡΤΚ ζητεί πρόωρες «εκλογές».

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Επαινέθηκε η μεταναστευτική πολιτική της Κύπρου» γράφει ότι η Πρόεδρος της ΕΕ επαίνεσε την Κύπρο για τις επιστροφές προσφύγων και έδωσε έμφαση στην συνεργασία. Αλλού γράφει ότι ασκήθηκε κριτική εναντίον της κυβέρνησης για τον μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, πρώην απεσταλμένος του ΟΗΕ αμφισβητεί το καθεστώς των Βρεταννικών Βάσεων στην Κύπρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Στο διαστημικό χάρτη η Κύπρος με μικροδορυφόρο και υπερσύγχρονο τρισδιάστατο εκτυπωτή μετάλλων* Αναμένεται να εκτοξευθεί το 2026

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: