Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Κυβερνοεπιθέσεις, αναδιοργάνωση της Αστυνομίας και δάνεια στο επίκεντρο των εφημερίδων της Δευτέρας

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι κυβερνοεπιθέσεις που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, υποδομές και μεγάλους οργανισμούς στην Κύπρο, το μήνυμα του Αρχηγούς της Αστυνομίας για αναδιοργάνωση της Δύναμης, η αύξηση των δόσεων δανειοληπτών, με δάνεια με κρατική επιδότηση και το β’ μέρος διαδικτυακής έρευνας για λογαριασμό του «Π», η οποία παρουσιάζει τον ΔΗΣΥ ως πρώτο κόμμα, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος τη Δευτέρα.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στο στόχαστρο η Κύπρος» αναφέρεται σε έξι κυβερνοεπιθέσεις κατά της Κύπρου που εκδηλώθηκαν από την περασμένη Παρασκευή, μεταξύ άλλων μια επίθεση DDOS (distributed denial of service attack) με την οποία «έριξαν» την κυβερνητική ιστοσελίδα για λίγα λεπτά. Σημειώνει ακόμη ότι μετά σε ΑΗΚ, Τράπεζα Κύπρου και Hermes Airport προσπάθησαν να «μπουν» και Cyta και EKO. Αλλού γράφει για νέα κτυπήματα του Ισραήλ στη Βηρυτό στο πλαίσιο σκληρής απάντησης του Ισραήλ μετά την στοχοποίηση της εξοχικής οικίας του Νετανιάχου. Σε άλλη είδηση προβάλλει αναφορές της Προέδρους της Βουλής και Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου, η οποία χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την επιμονή του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό.

O «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο το θέμα «Παραμένει πρώτο κόμμα ο ΔΗΣΥ, χαμηλά ποσοστά οι συγκυβερνώντες» και προβάλλει το β’ μέρος διαδικτυακής έρευνας της Retail Zoom. Σημειώνει ότι ακόμη ότι και με την πιθανότητα να υπάρχει κόμμα από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, όπως φημολογείται, ο ΔΗΣΥ θα είναι και πάλι πρώτο κόμμα στις βουλευτές εκλογές του 2026 με 19%. Αλλού γράφει ότι επιβραβεύονται οι ιδιοκτήτες στον Ακάμα που διατηρούν τα τεμάχια τους σε φυσική κατάσταση, συμβάλλοντας στη διαφύλαξη του τοπίου και στην προστασία της μοναδικής βιοποικιλότητας της περιοχής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την υλοποίηση των απειλών τους άρχισαν οι Άραβες χάκερ, οι οποίοι προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν εάν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αλλάξει στάση στο θέμα του πολέμου.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Σε ‘νέα εποχή’ η Αστυνομία», γράφει στο κύριο του θέμα ότι με μήνυμά προς τους 5.500 αστυνομικούς ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Θεμιστός Αρναούτης, καθορίζει τους στόχους του ως νέος επικεφαλής της Δύναμης, προϊδεάζει για την αναδιοργάνωση, καταγράφει τους τρεις πυλώνες στους οποίους θα βασιστεί, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η προσπάθεια είναι υπόθεση όλων. Σε άλλο θέμα σημειώνει ότι στις έξι ανήλθαν οι επιθέσεις «χάκερ» στην Κύπρο, που συνδέονται με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην γειτονιά μας, με τους ειδικούς να μιλούν για Άραβες «εισβολείς συστημάτων». Αλλού γράφει ότι έργα €540 εκατομμυρίων αναζωογονούν τη Λάρνακα, με το πλάνο να περιλαμβάνει αποχετευτικά συστήματα, βελτίωση υδρευτικών δικτύων και αντιπλημμυρικά έργα.

Κάτω από τον τίτλο «Αύξηση 40% στις δόσεις των δανείων με κρατική επιδότηση», η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα για ισχυρές ενδείξεις για υπερχρεώσεις από τις τράπεζες εις βάρος των δανειοληπτών και χαρακτηρίζει ως «δώρο άδωρον» την επιδότηση για όσους εντάχθηκαν στα σχέδια, τα οποία εφαρμόστηκαν από το κράτος το 2020. Αλλού γράφει ότι απανωτές είναι οι προσπάθειες κυβερνοεπιθέσεων σε αριθμό ιστοσελίδων στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, με έξι επιθέσεις σε τρεις μέρες. Σε άλλη είδηση γράφει ότι σήμερα αναμένονται τα νεότερα για την ξενοδοχειακή βιομηχανία, αφού οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΕΟ και ΣΕΚ θα πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις επί της πρότασης του Υπουργού Εργασίας για ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης στον κλάδο, ενώ οι εργοδοτικές οργανώσεις ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ απάντησαν θετικά.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Σήμερα το απόγευμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη με συνδικαλιστές και κοινωνικές ομάδες ενόψει των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: