Επίπληξη του Αντόνιο Γκουτέρες στο Ισραήλ, που τον αγνοεί, για την UNIFIL στον Λίβανο: Επιθέσεις κατά ειρηνευτικών δυνάμεων μπορεί να συνιστούν «έγκλημα πολέμου»

FILE PHOTO: Secretary-General Briefs Press on Extreme Heat, in New York. Credit UN Photo, Mark Garten




Οποιεσδήποτε επιθέσεις εναντίον ειρηνευτικών δυνάμεων «μπορεί να συνιστούν έγκλημα πολέμου», προειοδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, αφού ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν σε βάση της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο (UNIFIL).

Αυτή ήταν η τελευταία κατηγορία για ισραηλινές παραβιάσεις και επιθέσεις κατά της UNIFIL, τις τελευταίες ημέρες.

«Οι ειρηνευτικές δυνάμεις της UNIFIL παραμένουν σε όλες τις θέσεις και η σημαία του ΟΗΕ συνεχίζει να κυματίζει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες, Στέφαν Ντουζάρικ.

«Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει ότι το προσωπικό της UNIFIL και οι εγκαταστάσεις της δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν στόχο. Οι επιθέσεις εναντίον ειρηνευτικών δυνάμεων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Μπορεί να συνιστούν έγκλημα πολέμου», είπε.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, Ηνωμένα Έθνη

Σοβαρή κατηγορία Ζελένσκι για την Βόρεια Κορέα: Ισχυρίζεται ότι στέλνει στρατιώτες στην Ρωσία για να ενταχθούν στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: