Πυρπολεί προκαταβολικά την τριμερή στη Νέα Υόρκη ο κατοχικός Τατάρ: «Λύση μόνο με την καταγραφή κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος»

FILE PHOTO Ο παράνομος ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ ΚΥΠΕ/O.ASIK




«Πυρπολεί» εκ των προτέρων ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ την τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη για την επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό.

Επαναλαμβάνοντας τις γνωστές θέσεις του σχετικά με τη λύση των δυο κρατών και την κυριαρχική ισότητα, ο  Τατάρ δήλωσε πως «επιθυμεί μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο και ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι «με τη συνεργασία των δύο κρατών»».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, αυτό προωθεί στις επαφές του στο εξωτερικό, περιλαμβανομένων κι αυτών στη Νέα Υόρκη. Κοινό έδαφος για βάση της λύσης μπορεί να δημιουργηθεί μόνο «με την καταγραφή της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος, που αποτελούν εγγενή δικαιώματα τα οποία απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τατάρ μετέβη σήμερα στο Βαρώσι όπου βράβευσε επισκέπτη με τον οποίο ανήλθαν σε δυο εκατομμύρια οι επισκέπτες εκεί, ανήμερα της 4ης επετείου από το άνοιγμα τμήματος της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου. Το άνοιγμα, είπε, ήταν μιας εξαιρετικής σημασίας πολιτική κίνηση.

Με πληροφορίες μέσω ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Όλα τα κόμματα πλην ΕΛΑΜ στηρίζουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ενόψει της τριμερούς στη Νέα Υόρκη: Οι δηλώσεις των αρχηγών μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: