Ενός λεπτού σιγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη μνήμη των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου – «Όνειδος η επίθεση της Χαμάς», είπε η Ρομπέρτα Μέτσολα

Members of the European Parliament in Strasbourg, France, 07 October 2024. The parliamentary session has opened with a minute of silence to pay tribute to the victims of the 07 October Hamas attacks on Israel. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON




Οι ευρωβουλευτές τήρησαν σήμερα στο Στρασβούργο ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου 2023, από την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, η οποία χαρακτηρίστηκε «όνειδος» από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Τίποτα δεν θα μπορέσει ποτέ να δικαιολογήσει τις μαζικές δολοφονίες, τους βιασμούς, τις απαγωγές και τα βασανιστήρια στα τυφλά που έγιναν πριν από έναν χρόνο», είπε η Ρομπέρτα Μέτσολα, ανοίγοντας τις εργασίες της ολομέλειας.

Η Μέτσολα ευχαρίστησε τους συγγενείς ορισμένων ομήρων που ήταν παρόντες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα. «Σας ευχαριστώ που ήρθατε. Ευχαριστώ για το θάρρος σας, για τη φωνή σας. Αυτό το κοινοβούλιο θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στο σπίτι», συνέχισε, την ώρα που οι ευρωβουλευτές, όρθιοι, χειροκροτούσαν τις οικογένειες των ομήρων.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στρασβούργο, Γαλλία

Κυνική η Χαμάς: «Σε πολύ δύσκολη κατάσταση οι όμηροι στη Γάζα – Θα μπορούσατε να τους είχατε πάρει πίσω όλους ζωντανούς πριν από έναν χρόνο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: