Ενώ αναμένεται η ισραηλινή απάντηση στο Ιράν: Νέα χτυπήματα σε κέντρα φιλοξενίας εκτοπισμένων στη Γάζα: Τουλάχιστον 37 νεκροί, πολλοί τραυματίες

A Palestinian woman reacts during a funeral at Nasser Hospital for those who were killed in Israeli airstrikes in Khan Yunis camp, southern Gaza Strip, 01 October 2024. EPA/HAITHAM IMAD




Τουλάχιστον 37 ανθρώπους σκότωσαν στη Γάζα οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές την Τρίτη, σύμφωνα με τον επίσημο παλαιστινιακό ραδιοσταθμό Φωνή της Παλαιστίνης, αλλά και γιατρούς της περιοχής.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε δύο ισραηλινά πλήγματα σε δύο σπίτια στο Νουσεϊράτ, έναν από τους οκτώ ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς του θύλακα.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό για τα δύο πλήγματα.

Ένα άλλο χτύπημα σε ένα σχολείο που φιλοξενεί εκτοπισμένες παλαιστινιακές οικογένειες στη συνοικία Τούφα της πόλης της Γάζας σκότωσε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, πρόσθεσαν οι γιατροί.

Κατηγορήθηκε η Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό και τις εγκαταστάσεις για στρατιωτικούς σκοπούς, κάτι που η Χαμάς αρνείται.

Αργότερα την Τρίτη, δύο ξεχωριστές ισραηλινές επιθέσεις σκότωσαν πέντε Παλαιστίνιους στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας και στο προάστιο Ζεϊτούν της Πόλης της Γάζας, δήλωσαν οι γιατροί.

Στο Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του θύλακα, έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σκηνή όπου στεγάζονταν εκτοπισμένοι, δήλωσαν οι γιατροί.

Ώρες αργότερα, σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε αυτοκίνητο στο δυτικό Χαν Γιουνίς, σκοτώθηκαν έξι Παλαιστίνιοι, δήλωσαν οι γιατροί. Πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία το Reuters δεν μπόρεσε να επικυρώσει αμέσως, έδειχναν ένα εντελώς κατεστραμμένο όχημα.

Η νέα έξαρση της βίας στη Γάζα έρχεται την ώρα που το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στο Λίβανο, λέγοντας ότι αλεξιπτωτιστές και κομάντος του εμπλέκονται σε έντονες μάχες με την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ. Η σύγκρουση ακολουθεί τις καταστροφικές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της ηγεσίας της Χεζμπολάχ.

Με πληροφορίες από Reuters

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ θα απαντήσουν μαζί στην Τεχεράνη; Η Ουάσιγκτον εξετάζει από κοινού με την Ιερουσαλήμ την ανταπόδοση της (videos)

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: