Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μικρασιατικό Ελληνισμό στη Βοστώνη: Ο ξεριζωμός, η καταστροφή, η προσαρμογή στη νέα ζωή στην Ελλάδα

Από την εκδήλωση για το Μικρασιατικό Ελληνισμό photo ertnews.gr




Εκδήλωση στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, αφιερωμένη στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, διοργάνωσε το κέντρο της New York Life Insurance για τη μελέτη του Ελληνισμού στον Πόντο και στη Μικρά Ασία του Ελληνικού Κολεγίου, υπό τη διεύθυνση του Δρα Nicholas Ganson, αναπληρωτή κοσμήτορα του Ελληνικού Κολεγίου.

Η διεθνώς βραβευμένη συγγραφέας και αφηγήτρια, Αnna Konomos-Wedlock, παρουσίασε το έργο της «Η Υπόσχεση».

Μέσα από ένα συνδυασμό θεατρικής αναπαράστασης, αφηγηματικής διήγησης, τραγουδιών και μουσικής, το έργο ταξίδεψε τους θεατές στη Μικρά Ασία, στη ζωή δύο κοριτσιών που έζησαν τη φιλία τους σε δύσκολα χρόνια, βίωσαν τον πόνο του ξεριζώματος από τις πατρογονικές τους εστίες και την καταστροφή, καθώς και την προσαρμογή τους στη νέα ζωή στην Ελλάδα. Την «υπόσχεσή» τους να ξαναβρεθούν την έκαναν πράξη οι εγγονές τους, τιμώντας τη Μικρασιατική τους καταγωγή.

Την εξαιρετική ερμηνεία της Anna Konomos-Wedlock, που καθήλωσε τους θεατές, πλαισίωνε η καλλιτεχνική ερμηνεία του Στέφανου Καραβά, της Βυζαντινής χορωδίας «Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός» της Θεολογικής Σχολής, υπό την διεύθυνση του καθηγητή π. Ρωμανού Καράνου, η επεξηγηματική αφήγηση του Emmanuel Wedlock και η μουσική εκτέλεση του βιολιστή Matthew Caroll.

«Η άρτια και βαθιά συγκινητική ερμηνεία της Άννας Κonomos-Wedlock κατάφερε να τιμήσει την τραγωδία και τον πόνο της Μικρασιατικής Καταστροφής, ενώ ταυτόχρονα μετέδωσε στο κοινό ένα ζωογόνο πνεύμα αγάπης και ελπίδας. Ζωντάνεψε την Ελληνική Μικρά Ασία και τον πολιτισμό της με έναν συναρπαστικό και διαδραστικό τρόπο. Πήραμε μια γεύση από το δέος που πρέπει να βιώνουν οι φοιτητές στο μάθημα «Διδασκαλία μέσω Ιερής Ιστορίας» ένα μάθημα που η καθηγήτρια Κonomos-Wedlock διδάσκει αυτήν την περίοδο στο Ελληνικό Κολλέγιο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δρ Nick Ganson.

Mε πληροφοριες από ertnews.gr/Εθνικός Κήρυκας

Εν διωγμώ η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου στα κατεχόμενα: Διεκδίκηση αντί αγορά κλαπέντων εκκλησιαστικών θησαυρών, απαιτεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: