Εγκώμια από Κάμαλα Χάρις για Τζο Μπάιντεν: Η απόσυρσή του μία από τις γενναιότερες προέδρου στην ιστορία* Μένει να φανεί αν θα αποτυπωθεί στο αποτέλεσμα…

FILE PHOTO: epa11535061 Democratic presidential candidate US Vice President Kamala Harris speaks to supporters during a campaign event in Eau Claire, Wisconsin, Michigan, USA, 07 August 2024. EPA, CRAIG LASSIG




Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις δήλωσε χθες ότι η απόφαση του Τζο Μπάιντεν ν’ αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα ήταν “μία από τις πιο γενναίες αποφάσεις” που έχει λάβει ένας πρόεδρος.

“Ο πρόεδρος Μπάιντεν έλαβε μία απόφαση για την οποία νομίζω ότι η ιστορία θα δείξει ότι ήταν μία από τις πιο γενναίες αποφάσεις που θα μπορούσε να λάβει ένας πρόεδρος, με την οποία, αποφάσισε να βάλει τη χώρα πάνω από το προσωπικό του συμφέρον”, δήλωσε η Χάρις στη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης στο Λας Βέγκας, που χρηματοδότησε το ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Univision.

Οι δηλώσεις της μεταγλωττίστηκαν στα ισπανικά από το αναφερόμενο τηλεοπτικό δίκτυο.

“Πιστεύω ότι τώρα διακυβεύονται πολλά και ειδικότερα, όπως θα πουν μερικοί, οι ιστορικοί τα έχουν χαρακτηρίσει πρωτόγνωρα”.

Λιγότερο από ένας μήνας έχει απομείνει για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Κάμαλα Χάρις, βρίσκεται πλέον μπροστά από τον Ρεπουμπλικάνο αντιπάλό της Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των ψηφοφόρων των προαστίων και των πολιτών που ανήκουν στα μεσαία κοινωνικά στρώματα, σύμφωνα με ανάλυση δημοσκόπησης του Reuters/Ipsos.

Από τότε που ο Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την προεκλογική κούρσα δίνοντας τη θέση του στην Κάμαλα Χάρις, εκείνη προηγείται και στις δύο αυτές μεγάλες δημογραφικές ομάδες, αναπτερώνοντας το ηθικό των Δημοκρατικών για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, αν και η κούρσα παραμένει εξαιρετικά αμφίρροπη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων: Καταγγελία της Boeing για αθέμιτη εργασιακή πρακτική κατά της ένωσης που εκπροσωπεί 33.000 απεργούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: