Δημοσκόπηση Pulse: Στο 30% η ΝΔ με προβάδισμα 14,5 μονάδων * Πρωτιά Ανδρουλάκη για νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ * «Δαγκωτό» Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ [video]

Η παρουσίαση της δημοσκόπησης της Pulse στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ. Teaser via Glomex@ΣΚΑΙ ΤV




ις προτιμήσεις των πολιτών για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα ποσοστά των κομμάτων τη συγκεκριμένη περίοδο, καταγράφει η μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται στην 3η θέση, με το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση να ακολουθούν.

Η επικαιρότητα, ωστόσο, φέρνει στην επίφάνεια τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, καθώς την Κυριακή διεξάγεται ο πρώτος γύρος για την ανάδειξη προέδρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δείχνει να έχει εξασφαλισμένη την πρώτη θέση και το ένα «εισιτήριο» για τον 2ο γύρο, ενώ για τη 2η θέση, θα «κονταροχτυπηθούν», σχεδόν με ίδια ποσοστά η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας.

Στο ερώτημα ποιον θα προτιμούσατε για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το αν θα πάτε να ψηφίσετε, το 30% λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Χάρη Δούκα να ακολουθεί με 20% και μετά οι Γερουλάνος (18%), Διαμαντοπούλου (16%), Κατρίνης (4%) και Γιαννακοπούλου (3%)

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ανατροπή στη δεύτερη θέση. Πρώτος παραμένει ο Ν. Ανδρουλάκης με 30%, ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου περνά δεύτερη με 19%. Ακολουθούν με μικρή διαφορά οι Π. Γερουλάνος (18%) και Χ. Δούκας (17%). Ο Μ. Κατρίνης με 4% και η Ν. Γιαννακοπούλου με 2%.

Κασσελάκης για… πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στις επικείμενες εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσης των υποψηφιοτήτων, οι ψηφοφόροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν να… επιμένουν στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Στο ερώτημα ποιον θα προτιμούσατε για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από το αν θα πηγαίνατε στη κάλπη, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προβάδισμα 5 μονάδων από τον Σ. Φάμελλο. Συγκεκριμένα, παίρνει 32%, έναντι 27% του Φάμελλου και ακολουθούν Πολάκης με 15% και Γκλέτσος με 3%.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κασσελάκης έχει μεγάλο προβάδισμα με 43%, έναντι 21% του Φάμελλου, με τον Π. Πολάκη να έχει 14% και τον Απ. Γκλέτσο 3%. Αλλον λέει το 8%.

  • Μεγάλη δυσαρέσκεια φαίνεται και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, καθώς μόλις το 11% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει καλύτερο μέλλον, ενώ το 54% θεωρεί σίγουρα/μάλλον χειρότερο το μέλλον του, ενώ το 19% λέει τα ίδια.

Πρόθεση ψήφου: Πρωτιά ΝΔ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρωτιά με σημαντική διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο «καθιερώνεται» στη δεύτερη -δημοσκοπικά- θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στην 3η θέση και ακολουθούν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση Ποσοστό… εισόδου στη Βουλή συγκεντρώνει η Φωνή Λογικής, με την Πλεύση Ελευθερίας να ακολουθεί με ελάχιστη διαφορά. Στο όριο του 3% βρίσκονται ΝΙΚΗ και ΜέΡΑ 25.

Στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 30%, το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο με 15,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος με 11,5%.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 10,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9,5%, η Φωνή Λογικής με 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Νίκη με 3,5%.

 




 

Με πληροφορίες από skai.gr

Μητσοτάκης στη Ρηγίλλης: Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, μόνο μπροστά * Να χαρίσουμε στη ΝΔ τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: