Δημοσκόπηση Metron Analysis: Εκτίναξη του ΠΑΣΟΚ στο 19,8%, σε κατήφορο πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 29,1% η ΝΔ * Η πλειοψηφία βλέπει επιδείνωση στα Ελληνοτουρκικά [video]

Η παρουσίαση της δημοσκόπησης της Metron Analysis στο δελτίο ειδήσεων του ΜEGA. Teaser via Glomex@MEGA TV




Πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα φέρνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, μετά την επανεκλογή Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, στην εκτίμηση ψήφου

* η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 29,1%,

* το ΠΑΣΟΚ εκτινάσσεται στο 19,8%,

* ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 9%,

* το ΚΚΕ με 8,9%,

* πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,7%,

* η Πλεύση Ελευθερίας 5,3%,

* η Φωνή Λογικής 4,5%,

* η Νέα Αριστερά καταγράφει 4%,

* ακολουθούν η Νίκη 2,4%, οι Σπαρτιάτες 1,6%, 1,8% το ΜέΡΑ25,  οι Πατριώτες 1% και τα λοιπά συγκεντρώνουν 3,9%.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία παίρνει 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 15,3%, η Ελληνική Λύση 7%, το ΚΚΕ 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,1%, η Νέα Αριστερά 3,1%, η Φωνή Λογικής 3,5%, η Νίκη 1,9%, το ΜέΡΑ25 1,4% και οι Σπαρτιάτες 1,3%.

Πρώτος ο «Κανένας» για την πρωθυπουργία

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, πρώτος καταγράφεται ο «Κανένας» με 37%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 29%, από 6% αντίστοιχα λαμβάνουν Κυριάκος Βελόπουλος και Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε επίπεδο δημοτικότητας πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis, πρώτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 41%, ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 38%, τρίτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 37%, τέταρτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% και πέμπτος ο Αλέξης Χαρίτσης με 21%.

Προβληματισμός για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σε ερώτηση για την κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι πολίτες σε ποσοστό 56% βλέπουν ότι  θα χειροτερέψει η κατάσταση, ενώ το 31% δηλώνει ότι θα βελτιωθεί.

Η ακρίβεια το σημαντικότερο πρόβλημα

Ως σημαντικότερο πρόβλημα οι πολίτες αξιολογούν την ακρίβεια με 38%, ακολουθεί η οικονομία με 24%, η κρίση θεσμών με 6%, το προσφυγικό/μεταναστευτικό 4% και η ανεργία βρίσκεται στο 3%.

Αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, οι θετικές γνώμες για την κυβέρνησης είναι στο 27%, ενώ για την αντιπολίτευση είναι στο 4%.

Την ίδια ώρα, η αρνητική άποψη για την κυβέρνηση είναι στο 68%, ενώ για την αντιπολίτευση είναι στο 92%.

Αξιολόγηση Πρωθυπουργού
Σε ερώτηση για την αξιολόγηση του πρωθυπουργού, η θετική γνώμη είναι στο 31%, ενώ η αρνητική στο 65%.

Η πορεία της χώρας
Παράλληλα, το 68% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η χώρα κινείται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 25% θεωρεί ότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.




Με πληροφορίες από MEGA TV

 

Επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Ελλάδα από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου * Θα συμμετάσχει σε συζήτηση για τις ελληνογερμανικές σχέσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: