Δεν έκανε σοφότερη τη διεθνή κοινή γνώμη ο Αλί Χαμενεΐ με το πολυαναμενόμενο διάγγελμα…«Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ»

FILE PHOTO A handout photo made available by the Iran’s Supreme Leader office shows, Iran’s Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei speaks to the crowd during a meeting with military personnel and veterans of the 1980-88 Iran-Iraq war, in Tehran Iran, 25 September 2024. EPA/IRAN SUPREME LEADER OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Το πρώτο διάγγελμα, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια απηύθυνε ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, παρουσιάζοντας τις προθέσεις της Τεχεράνης. Ο ίδιος είχε ένα τουφέκι στο πλευρό του.

«Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ» τόνισε.

«Τα μουσουλμανικά έθνη έχουν έναν κοινό εχθρό» είπε μεταξύ άλλων ο Χαμενεΐ, ενώ επισήμανε ότι «κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αμύνεται από τους επιτιθέμενους».

«Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ήταν μια νόμιμη πράξη, το ίδιο και η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ» είπε ακόμη.

«Η επιχείρηση των ενόπλων μας δυνάμεων πριν από λίγες νύχτες ήταν απολύτως νόμιμη» είπε. Έκανε λόγο για την πυραυλική επίθεση ως την «ελάχιστη τιμωρία για τα εγκλήματα του Ισραήλ». Ενώ πρόσθεσε: «Αυτό που έχει συσσωρευτεί από την πρόσφατη συμπεριφορά του Ισραήλ αυξάνει την οργή και ενισχύει τα κίνητρα αντίστασης».

Αλλεπάληλοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Στο μεταξύ, το Ισραήλ συνεχίζει να πλήττει στόχους, σε όλη τη Mέση Ανατολή. Τουλάχιστον 37 είναι οι νεκροί και 151 οι τραυματίες το τελευταίο 24ωρο.

Αλεπάλληλοι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, οχυρό της Χεζμπολάχ, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στόχος των Ισραηλινών, ήταν ο φερόμενος ως διάδοχος, του Χασάν Νασράλα.

Την ίδια ώρα, μήνυμα για την αποφυγή ενός ολοκληρωτικού πολέμου έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος όμως άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο για Ισραηλινό χτύπημα, σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Άνοδο της τάξης του 5% καταγράφει η διεθνής τιμή του πετρελαίου, υπό τον φόβο ενός τέτοιου πλήγματος.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Τι θα πει ο Χαμενεΐ: Οι Ιρανοί κρεμιούνται από τα χείλη του στο πρώτο δημόσιο κήρυγμά του μετά από τέσσερα χρόνια* Ποια θα είναι η απάντηση στην δολοφονία Νασράλα;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: