Χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας για να φυγαδευθεί ο Πρύτανης του ΑΠΘ: Τον εγκλώβισαν φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την πτώση του ασανσέρ

FILE PHOTO Φοιτητές στο παλαιό κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Ένταση και προσαγωγές σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τις αστυνομικές δυνάμεις να πραγματοποιούν επέμβαση εντός του κτιρίου της παλιάς Φιλοσοφικής προκειμένου να «φυγαδεύσουν» τον πρύτανη.

Δεκάδες φοιτητές και μέλη φοιτητικών παρατάξεων συγκεντρώθηκαν έξω από την αίθουσα τελετών της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής (στον πρώτο όροφο του κτιρίου), διαμαρτυρόμενοι για την πτώση ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες Θεσσαλονίκης, περιστατικό για το οποίο είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Οι συγκεντρωμένοι περικύκλωσαν τον πρύτανη του ΑΠΘ Χαράλαμπο Φείδα, τη στιγμή που αποχωρούσε από την τελετή επιτιμοποίησης καθηγητή και του ζητούσαν να δεσμευτεί εγγράφως όσον αφορά τις προθέσεις της πρυτανείας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αργότερα κι ενώ ο πρύτανης παρέμενε στο σημείο με τους φοιτητές γύρω του, μη δυνάμενος να αποχωρήσει, ακολούθησε επέμβαση της αστυνομίας.

Οι φοιτητές τότε πέταξαν αντικείμενα σε μέλη της ΟΠΚΕ. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν πέντε προσαγωγές.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Παρέμβαση εισαγγελέα για την πτώση ασανσέρ στις εστίες του ΑΠΘ: Ανεβοκατέβαινε χωρίς πιστοποιητικό ελέγχου εδώ και δύο χρόνια* Πραγματογνώμονας σήμερα στο χώρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: