Απέραντη τραγωδία για την οικογένεια του: Αριστούχος φοιτητής Αρχιτεκτονικής ο 26χρονος Έλληνας που σκοτώθηκε τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ [videos]

Ο άτυχος 26χρονος Ιωνάς Καρούσης που έπεσε νεκρός από πυρά τρομοκρατών στο Τελ Αβίβ. Screenshot via Glomex@skai tv




Αριστούχος φοιτητής Αρχιτεκτονικής ήταν ο 26χρονος Έλληνας που βρήκε τραγικό θάνατο στην Γιάφα, μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του Τελ Αβίβ, πέφτοντας νεκρός από τις σφαίρες Παλαιστινίων τρομοκρατών.

Ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης ήταν ένας από τους άτυχους που οι δύο τρομοκράτες κυνηγούσαν στην στάση του τραμ. Ο ένας από τους δύο μαυροντυμένους ενόπλους κουβαλούσε ένα αυτόματο όπλο και ο άλλος μαχαίρι. Περιφέρονταν κατά μήκος της στάσης πριν αρχίσουν να πυροβολούν. Στιγμές αργότερα ο Ιωνάς Καρούσης έπεσε νεκρός.

  • O απολογισμός από τη χθεσινή επίθεση δύο Παλαιστίνιων σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ αυξήθηκε σε επτά νεκρούς στη διάρκεια της νύκτας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός από τους τραυματίες, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.




Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ο δικηγόρος Γιώργος Καρούσης, θείος του Ιωνά,  έμαθε τα τραγικά νέα σήμερα τα ξημερώματα, και λέει στην kathimerini. gr:

«Ο Ιωνάς είχε βγει εκείνη την ώρα για να καταγράψει τους χώρους της στάσης του τραμ για μια εργασία του πανεπιστημίου. Δεν ήταν να μπει στο τραμ. Απλώς μια εργασία βγήκε να κάνει και τον σκότωσαν. Ηταν μια άτυχη συγκυρία, δεν μπορώ να διανοηθώ πώς συνέβη».

Ο 26χρονος σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ και ήταν γιος του γνωστού καθηγητή νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Δημήτρη Καρούση. Επισκεπτόταν συχνά την Ελλάδα, και μάλιστα πριν μια εβδομάδα βρισκόταν στην θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας του σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, περιέγραψε στην ΕΡΤ τι ακριβώς συνέβη αλλά και πώς ενημερώθηκε για την ξαφνική απώλεια του παιδιού του.

 Όπως λέει, δεν μπορούσε να μάθει νέα του καθώς δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και στις 12 το βράδυ ενημερώθηκε από τις Αρχές για τα δυσάρεστα. Με βαθιά θλίψη στέλνει το δικό του μήνυμα για τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην περιοχή με θύματα αθώους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα ανέφερε:  «φοιτητής στο άνθος της ζωής του, πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική, ήταν στον σταθμό του τρόλεϊ και τον σκότωσαν μέσα στον σταθμό στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Και στις 19:00 πήγαν οι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν. Δεν είχαμε επαφή γιατί δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και ήρθαν στις 12 το βράδυ εδώ από την αστυνομία και τον στρατό να μας ειδοποιήσουν.




Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την τραγική απώλεια του 26χρονου Ιωνά Καρούση: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Ελληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews.gr/kathimerini.gr

Σε κάπνισμα μελισσιών φαίνεται ότι οφείλεται η έναρξη της πυρκαγιάς στα Ροζενά Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ΔΑΕΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: