Αρχίζει η δίκη για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι: Ενοχος δήλωσε στο δικαστήριο ο γιατρός του για την παράνομη χορήγηση της κεταμίνης που τον σκότωσε [video]

O γιατρός του Μάθιου Πέρι είναι το τρίτο πρόσωπο που δηλώνει ένοχος για την υπόθεση αυτή / Φωτογραφία: Screenshot via YouTube




Την ενοχή του παραδέχτηκε, ενώπιον του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Λος Άντζελες ο 54χρονος Μαρκ Τσάβες, ο ένας εκ των δύο γιατρών που κατηγορούνται για τον θάνατο, τον Οκτώβριο του 2023, του ηθοποιού Μάθιου Πέρι από υπερβολική δόση κεταμίνης.

Αντιμέτωπος με έως και 10 χρόνια φυλακή

O Μαρκ Τσάβες δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της «συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης». Η ομολογία ενοχής επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών. Ωστόσο, ο γιατρός του Μάθιου Πέρι αναμένεται να καταδικαστεί σε πολύ μικρότερη ποινή λόγω της ομολογίας και της συνεργασίας του με τους εισαγγελείς.

Είχε προηγηθεί, τον Σεπτέμβριο η αποδοχή από τον Τσάβες συμφωνίας με την εισαγγελία περί ομολογίας ενοχής, για να αποφύγει τη δίκη.

Μέσω του συνηγόρου του, Ματ Μπίνινγκερ, τότε δήλωσε «μετανιωμένος» για την πράξη του. «Ο πελάτης μου αποδέχεται την ευθύνη που του αναλογεί. Κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να συνεργαστεί… και είναι μετανιωμένος», έχει πει ο Ματ Μπίνινγκερ σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο.

Τον Οκτώβριο η δίκη

Να σημειωθεί ότι άλλος γιατρός, ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια γνωστός και με το όνομα «Δρ. Π.», κατηγορείται ότι αγόρασε κεταμίνη από τον Τσάβες για να την πουλήσει σε πολύ υψηλότερη τιμή στον ηθοποιό.

Πέντε άτομα έχουν κατηγορηθεί σχετικά με τον θάνατο του Μάθιου Πέρι. Εκτός από τον Δρ. Π, οι άλλοι τέσσερις είναι ο προσωπικός βοηθός του Πέρι, ο Κένεθ Ιβαμάσα, ένας γνωστός του ηθοποιού ονόματι Έρικ Φλέμινγκ, και η Τζασβίν Σανγκά, η οποία αναφέρεται στα έγγραφα ως «βασίλισσα της κεταμίνης».

Ο Τσάβες είναι το τρίτο πρόσωπο που δηλώνει ένοχος στην υπόθεση. Ο Ιβαμάσα δήλωσε ένοχος για μία κατηγορία συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης που προκάλεσε θάνατο. Ο Φλέμινγκ έχει δηλώσει ένοχος για μία κατηγορία συνωμοσίας για διανομή κεταμίνης και μία κατηγορία διανομής κεταμίνης που προκάλεσε θάνατο.

Η δίκη των ανωτέρω έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

Με πληροφορίες από Guardian

Ο ακτιβιστής κατά της φαλαινοθηρίας Πολ Γουότσον θα παραμείνει κρατούμενος στη Γροιλανδία καθώς η Δανία σκέπτεται αν θα τον εκδώσει στην Ιαπωνία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: