Απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων «εκλογών» και επιμένει στη λύση δύο κρατών ο κατοχικός Τατάρ * «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό χωρίς την Τουρκία»

FILE PHOTO: Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με το αφεντικό του, τον ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος, Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων «εκλογών» στα κατεχόμενα και επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για τη λύση των δύο κρατών

Σε ομιλία του στο Κεντρικό Συμβούλιο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), σύμφωνα με το «πρακτορείο ειδήσεων», ο κ. Τατάρ είπε ότι «η διεξαγωγή εκλογών αυτή την περίοδο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας, καθώς μια τέτοια διαδικασία θα επιφέρει καθυστερήσεις και θα έχει υψηλό κόστος».

«Δεν φοβάμαι κανέναν. Ναι, ο πρόεδρος είναι ουδέτερος, αλλά η πλευρά μου είναι η πλευρά του λαού, και ο λαός δεν έχει αυτή τη στιγμή τέτοια προσδοκία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η προτεραιότητα πρέπει να είναι η λειτουργία της βουλής, η έγκριση του προϋπολογισμού και η προώθηση σημαντικών νομοσχεδίων».

Ευχαριστώντας το ΚΕΕ για την αδιάλειπτη υποστήριξή του στη λύση των δύο κρατών, ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στη σημασία της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας προσθέτοντας ότι με την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας, «είμαστε τέσσερα χρόνια μετά από το σημείο που ξεκινήσαμε, σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο».

Ο Τατάρ επανέλαβε τη θέση ότι «η ομοσπονδιακή λύση δεν είναι βιώσιμη για την τουρκοκυπριακή κοινότητα». «Η ομοσπονδιακή λύση σημαίνει το τέλος μας», ανέφερε, καλώντας σε ενότητα για την περαιτέρω εδραίωση της πολιτικής των δύο κυρίαρχων κρατών.

Εκπέμποντας μήνυμα ότι θα επιμείνει στη συνέχιση της προβολής της λύσης των δυο κρατών, ο Τ/κ ηγέτης αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη συνάντησης 4+1 προσθέτοντας ότι «η Αγγλία μπορεί να συμμετάσχει ως παρατηρητής».

Λέγοντας ότι «στο τραπέζι θα είναι δίπλα στον Τουρκοκύπριο και η μητέρα πατρίδα Τουρκία», ο κ. Τατάρ πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό χωρίς την Τουρκία. Διεξάγουμε τον ίδιο αγώνα. Ο αγώνας μας είναι εθνικός, μια εθνική υπόθεση».

Αναφερόμενος στην εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για διορισμό του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας ως Προσωπικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό πριν το διορισμό της νυν Προσωπικής Απεσταλμένης, ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στα εμπόδια που αντιμετώπισε πρόσφατα κατά την απόκτηση βίζας από αυτή τη χώρα, επισημαίνοντας τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μη αναγνώριση των κατεχομένων.

«Αυτή τη βίζα η Αυστραλία δεν την έδινε με τίποτα. Τους είπα ότι “είμαι ο πρόεδρος της τδβκ, δεν είμαι ο τουρίστας. Δεν θα επισκέπτω την Αυστραλία ως τουρίστας;”» ανέφερε.

Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του οδοφράγματος της Μιας Μηλιάς, το οποίο, όπως δήλωσε, θα συμβάλει στην αύξηση του εμπορίου μέσω του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής και θα μειώσει τον συνωστισμό στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Ωστόσο, εξέφρασε την αντίθεσή του στο άνοιγμα οδοφράγματος στα Κόκκινα, δηλώνοντας ότι «στα Κόκκινα δεν τίθεται ζήτημα οδοφράγματος, αλλά transit διέλευσης».

Ο Τατάρ υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας εντός του κόμματός του και της τουρκοκυπριακής κοινότητας γενικότερα. «Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν, ας κοιτάξουμε μπροστά» ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Οντούλ Ασίκ Ουλκέρ
Λευκωσία, Κύπρος

Στην Θεσσαλονίκη την 1η Νοεμβρίου ο Χριστοδουλίδης: Ομιλητής σε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της κυπριακής τραγωδίας και στο Διεθνές Συνέδριο «Κύπρος και Ρωμιοσύνη»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: