Από τον Μάο Τσε-Τουνγκ και τον Νίξον μέχρι σήμερα: Τα εξωτικά πάντα δείκτης των αμερικανοκινεζικών σχέσεων- Φτάνει στην Ουάσιγκτον ένα νέο ζευγάρι [videos]

File Photo: Το γιγαντιαίο πάντα Αν Αν στο Ocean Park στο Χονγκ Κονγκ. Photo screenshot via youtube




Τρία προηγούμενα πάντα που στεγάζονταν στην αμερικανική πρωτεύουσα είχαν επιστρέψει στην Κίνα τον Νοέμβριο του 2023. Μια αναχώρηση που είχε θεωρηθεί ευρέως ότι αντανακλά τις εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Ένα ζευγάρι πάντα που περίμεναν με ανυπομονησία στην Ουάσιγκτον ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι από την Κίνα στην αμερικανική πρωτεύουσα τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η κινεζική οργάνωση που είναι αρμόδια για την προστασία του είδους.

Αναχωρώντας από την επαρχία Σιτσουάν της Κίνας, ο αρσενικός Bao Li και το θηλυκό Qing Bao, και οι δύο 3 ετών, τοποθετήθηκαν σε μεμονωμένα κλουβιά με μεγάλη ποσότητα μπαμπού για το ταξίδι, σύμφωνα με την China Conservation Association και εικόνες που μεταδόθηκαν από το CNN. Τα δύο VIP (Very Important Pandas) ταξιδεύουν με ειδικό αεροπλάνο, υπό τον συνεχή κτηνιατρικό έλεγχο μιας ομάδας φροντιστών από την Ουάσιγκτον.

Αυτά τα δύο θηλαστικά με έντονο διπλωματικό συμβολισμό θα τύχουν μεγαλοπρεπούς υποδοχής από τα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη στην Ουάσιγκτον, καθώς η πόλη είχε στερηθεί την παρουσία πάντα για σχεδόν ένα χρόνο.

Η ανακοίνωση της μελλοντικής άφιξης του Bao Li και του Qing Bao έγινε στα τέλη Μαΐου από την Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν και τον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο του Smithsonian. Σε αυτόν τον ζωολογικό κήπο της Ουάσιγκτον το αμερικανικό κοινό θα μπορεί να ανακαλύψει τους δύο «πάντα- πρέσβεις» σε λίγες εβδομάδες, αφού περάσει μια περίοδος καραντίνας και εγκλιματισμού στον αέρα της πρωτεύουσας.

Τρία προηγούμενα πάντα που στεγάζονταν στην Ουάσιγκτον επέστρεψαν στην Κίνα τον Νοέμβριο του 2023. Μια αναχώρηση, μετά τη λήξη μιας σύμβασης δανείου, η οποία είχε θεωρηθεί ευρέως ότι αντανακλά τις εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Το πρώτο ζευγάρι πάντα προσφέρθηκε από το Πεκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1972, μετά από μια ιστορική επίσκεψη του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον στην κομμουνιστική Κίνα του Μάο Τσε-Τουνγκ.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr

Είναι ασφαλές να παίζετε σε ένα Live Casino;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: