Άνοιξαν οι κάλπες για την πρόωρη ψηφοφορία στην κρίσιμη πολιτεία της Τζόρτζια: Ρεκόρ συμμετοχής των ψηφοφόρων την πρώτη μέρα

epa11660904 A voter places a sticker on his jacket after casting his ballot during the first day of Advance Voting (Early Voting) in Georgia for the US presidential election and other races at the main Dekalb County Voter Registration and Elections Office in Decatur, Georgia, USA, 15 October 2024. Early voting continues through 30 October for the 05 November Election Day. EPA/ERIK S. LESSER




Λιγότερο  από ένας μήνας έχει απομείνει για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και σε μια από τις πιο κρίσιμες πολιτείες, στην Τζόρτζια η πρόωρη ψηφοφορία ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη.

Η Καμάλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ έχουν επενδύσει πολλά κατά την προεκλογική τους εκστρατεία στην Τζόρτζια καθώς θεωρείται μία από τις 7 πιο κρίσιμες πολιτείες που πιθανότατα θα καθορίσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

  • Σημειώνεται πως στις προεδρικές εκλογές το 2020, η Τζόρτζια ανέδειξε νικητή τον Τζο Μπάιντεν με περίπου 12.000 ψήφους.

Η πρόωρη ψηφοφορία μπορεί να βοηθήσει τους ψηφοφόρους της Τζόρτζια να αποφύγουν τις ουρές ή να βρουν χρόνο για να ψηφίσουν καλύτερα βάσει του προγράμαμτός τους,  τις εβδομάδες πριν από την ημέρα των εκλογών.

Οι ψηφοφόροι της Τζόρτζια έσπασαν το ρεκόρ  ψηφοδελτίων που έπεσαν στην κάλπη κατά την πρώτη ημέρα της πρόωρης ψηφοφορίας.

Μέχρι τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, οι ψηφοφόροι της Τζόρτζια είχαν ήδη καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ των 136.000 ψηφοδελτίων κατά την πρώτη ημέρα της πρόωρης ψηφοφορίας το 2020, σύμφωνα με τον Γενικό Επιχειρησιακό Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών της Τζόρτζια, Γκάμπριελ Στέρλινγκ.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: