Ανησυχία στις ΗΠΑ για τα ισραηλινά πυρά κατά δυνάμεων του ΟΗΕ στον Λίβανο: Κατανοούμε τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ, αλλά είναι κρίσιμη η ασφάλεια των κυανοκράνων

epa11652797 Israeli soldiers aboard a military vehicle at an undisclosed location in northern Israel, near the border with Lebanon, 10 October 2024. Israel’s military stated that around 105 projectiles were fired by Hezbollah from Lebanon into Israel on 10 October. EPA/ATEF SAFADI




Οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν πολύ» από τις πληροφορίες ότι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των κυανόκρανων του ΟΗΕ στον Λίβανο, ανέφερε απόψε ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Κατανοούμε ότι το Ισραήλ διεξάγει στοχευμένες επιχειρήσεις κοντά στη Μπλε Γραμμή (σ.σ. που χωρίζει τον Λίβανο από το Ισραήλ) για να καταστρέψει τις υποδομές της Χεζμπολάχ, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να απειληθούν Ισραηλινοί πολίτες», είπε ο εκπρόσωπος αυτός, προσθέτοντας:

«Ενώ διεξάγονται αυτές οι επιχειρήσεις, είναι κρίσιμης σημασίας να μην απειλείται η ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ», της αποστολής UNIFIL.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, United States

Aλιγάτορας εμφανίζεται στους πλημμυρισμένους δρόμους της Φλόριντα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: