Ανασχηματισμός από τον Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ: Ποιοι θα μπουν στην ηγετική ομάδα – Οι διακριτοί ρόλοι για Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου

File Photo Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης προσέρχεται στην κάλπη προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για τις Ευρωεκλογές 2024, στο 13ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, Κυριακή 09 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ




Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται έτοιμος να δώσει το νέα δείγμα γραφής στην προσπάθειά του να οδηγήσει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα, ίσως και εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις που θα δίνουν νέο ρόλο σε πρόσωπα και νέα πνοή στο ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκινά σήμερα Τρίτη διαδοχικές συσκέψεις και δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να ανακοινώσει τη νέα διάταξη δυνάμεων στην κοινοβουλευτική ομάδα ενώ παράλληλα διακριτό ρόλο θα αποκτήσουν ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου, οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί του πρώτου γύρου που κατέγραψαν ισχυρά ποσοστά αποδοχής μεταξύ των μελών και των φίλων του Κινήματος.

Καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αναμένεται να αναλάβουν ο Παύλος Χρηστίδης, ο Παναγιώτης Δουδωνής και ο Δημήτρης Μάντζος, ενώ Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (στη θέση της Ευαγγελίας Λιακούλη) ακούγεται ότι θα οριστεί η Μιλένα Αποστολάκη.

Σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος αρχηγός και βουλευτής Α’ Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος θα διατηρήσει τα ηνία του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης, ξεκινώντας μάλιστα από σήμερα τη μάχη του προϋπολογισμού. Θα είναι από τους κορυφαίους της «σκιώδους κυβέρνησης» που θέλει να συγκροτήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά σε πολιτικό, οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, ώστε το κόμμα να διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές», τονίζει ο κ. Γερουλάνος ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» υπογράμμισε επίσης την άποψή του ότι η σύνθεση των οργάνων δεν πρέπει να εκφράζει μηχανιστικά τις τάσεις στο κόμμα, αλλά την απήχηση στην κοινωνία.

Η Άννα Διαμαντοπούλου που επιστρέφει αύριο από το Βερολίνο έχει επισημάνει την ανάγκη αξιοποίησης της «νέας ανθρωπογεωγραφίας» που προέκυψε από τις εσωκομματικές εκλογές.

Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου συζητήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη να αναλάβουν θέσεις αντιπροέδρου, ωστόσο πρόκειται για ρόλους που μάλλον θα περάσουν –αν υπάρξει σχετική πρόταση- από το Συνέδριο την προσεχή Άνοιξη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη ο κ. Ανδρουλάκης προορίζει πρόσωπα (κυρίως) από τη νέα γενιά που στάθηκαν δίπλα του στην προεκλογική μάχη.

Η Στεφανία Μουρελάτου παραμένει και με ενισχυμένο ρόλο στη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας, όπου ορίστηκε αμέσως μετά από την εκλογή στην ηγεσία του κ. Ανδρουλάκη το 2021.

Ο Βαγγέλης Τσόγκας, υπέυθυνος της επικοινωνιακής καμπάνιας κατά την προεκλογική μάχη, θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον κ. Ανδρουλάκη.

Στο Πολιτικό Κέντρο, τον «πρωινό καφέ», που θα συνεδριάζει καθημερινά στη Χαριλάου Τρικούπη θα είναι όπως όλα δείχνουν οι δύο βουλευτές Επικρατείας Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής και ο Παύλος Χρηστίδης (δηλαδή οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι), οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Λευτέρης Καρχιμάκης, Κώστας Τσουκαλάς και Όλγα Μαρκογιαννάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου, Θανάσης Γλαβίνας καθώς και άλλα στελέχη με πολιτικές και οργανωτικές ευθύνες.

Τον Πολιτικό Σχεδιασμό του κόμματος ενδέχεται να αναλάβει ο Λευτέρης Καρχιμάκης, ενώ το Συντονιστικό Όργανο προς το Συνέδριο, ο Κώστας Τσουκαλάς. Εάν δεν συγκροτηθεί άμεσα Κεντρική Επιτροπή Οργάνωσης Συνεδρίου και έτσι συνεχίσει να υφίσταται το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κεντρική Επιτροπή, τότε θα παραμείνει Γραμματέας του κόμματος, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Σπυρόπουλος θα αναλάβει νέα ευθύνη στη Χαριλάου Τρικούπη από τώρα.

Αντιπαράθεση Χατζηδάκη-Βλάχου στη Βουλή για τα funds: «Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε λαϊκίστικες πρακτικές» – «Δώσαμε σε τράπεζες και funds το πεπόνι και το μαχαίρι»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: