Αναχωρεί C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων από τον Λίβανο: Κατόπιν επικοινωνίας Δένδια – Πάλμα

FILE PHOTO: Αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Πηγή: Πολεμική Αεροπορία




Πιθανότατα αύριο Πέμπτη [3/10] αναχωρεί αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, με σκοπό τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων από τη Βηρυτό του Λιβάνου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπως γνωστοποίησε στο Χ την Τρίτη, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του:

«Κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας @PalmasVasilis, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο».

Σημειώνεται ότι σε πλήρη ετοιμότητά βρίσκεται η χώρα για κάθε ενδεχόμενη εξέλιξη των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή αλλά και για την αντιμετώπιση πιθανού μεταναστευτικού ρεύματος.

Το απόγευμα συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ νωρίτερα με εντολή Γεραπετρίτη ενεργοποιήθηκε η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών για την παροχή συνδρομής σε Έλληνες πολίτες που θέλουν να εγκαταλείψουν τη Βηρυτό.

Στην περιοχή πλέει η ελληνική φρεγάτα «Έλλη», ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και η Πολεμική Αεροπορία με δύο C-130.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews.gr

 

Καταδίκη των ιρανικών επιθέσεων στη συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ * Αξιολογείται η κατάστασης ασφαλείας και ετοιμάζεται σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: