Βενιαμίν Νετανιάχου από τη ΓΣ του ΟΗΕ: «Θα πλήξουμε το Ιράν εάν δεχθούμε επίθεση» – Αποχώρησαν από την αίθουσα αντιπρόσωποι αραβικών χωρών

Prime Minister of Israel Benjamin Netanyahu shows a map as he addresses the General Debate of the 79th session of the United Nations General Assembly at United Nations Headquarters in New York, USA, 27 September 2024. EPA/STEPHANI SPINDEL




Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απείλησε σήμερα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι θα πλήξει το Ιράν στην περίπτωση που η χώρα του δεχτεί επίθεση και προειδοποίησε ότι θα συνεχίσει τους πολέμους στη Γάζα και στον Λίβανο, εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

«Έχω ένα μήνυμα για τους τυράννους της Τεχεράνης: αν μας πλήξετε, θα σας πλήξουμε», είπε απευθυνόμενος στην ηγεσία του Ιράν, η οποία στηρίζει τη σιιτική Χεζμπολάχ.

Πολλοί αντιπρόσωποι και διπλωμάτες, κυρίως αραβικών και μουσουλμανικών χωρών, όπως οι αντιπροσωπείες του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, αποχώρησαν από την αίθουσα κατά την άφιξη του Νετανιάχου. Το ίδιο έκαναν και οι εκπρόσωποι του Ιράν.

“Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που το μακρύ χέρι του Ισραήλ δεν μπορεί να φθάσει. Και αυτό είναι αλήθεια σε όλη στη Μέση Ανατολή. Αντί να είναι πρόβατα που οδηγούνται στη σφαγή, οι Ισραηλινοί στρατιώτες αντεπιτίθενται με απίστευτο θάρρος”, είπε ο Νετανιάχου, η ομιλία του οποίου χειροκροτήθηκε από ορισμένους αντιπροσώπους, ενώ άλλοι εξέφραζαν την αποδοκιμασία τους.

«Η χώρα μου βρίσκεται σε πόλεμο, μάχεται για την επιβίωσή της. Αφού άκουσα τα ψέματα και τις συκοφαντίες εναντίον της χώρας μου από πολλούς ομιλητές σε αυτό το βήμα, αποφάσισα να έρθω και να αποκαταστήσω την αλήθεια», συνέχισε.

Ο Νετανιάχου κάλεσε τη Χαμάς «να καταθέσει τα όπλα» στη Γάζα ώστε «να τερματιστεί ο πόλεμος».

«Αυτός ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει. Αυτό που πρέπει να κάνει η Χαμάς είναι να παραδοθεί, να καταθέσει τα όπλα και να απελευθερώσει τους ομήρους. Αν (οι μαχητές της Χαμάς) δεν το κάνουν, θα πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη, την ολοκληρωτική νίκη. Δεν υπάρχει εναλλακτική», προειδοποίησε.

Όσον αφορά τον Λίβανο, το Ισραήλ θα συνεχίσει μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του πολέμου, είπε ο Νετανιάχου, χωρίς να αναφερθεί καθόλου στη διεθνή πρόταση που παρουσίασαν οι ΗΠΑ και η Γαλλία, για κατάπαυση του πυρός 21 ημερών.

«Αφού η Χεζμπολάχ επιλέγει την οδό του πολέμου, το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή και έχει το δικαίωμα να βάλει τέλος σε αυτήν την απειλή και να επιστρέψει τους πολίτες τους στα σπίτια τους με ασφάλεια», συνέχισε.

Στην 35λεπτη ομιλία του ο Νετανιάχου τα έβαλε επίσης με τον ΟΗΕ, οι σχέσεις του Ισραήλ με τον οποίο είναι τεταμένες. «Σας λέω ότι, μέχρι το Ισραήλ, μέχρι το εβραϊκό κράτος, να έχει την αντιμετώπιση των άλλων κρατών, μέχρι να αποξηρανθεί αυτός ο αντισημιτικός βάλτος, ο ΟΗΕ θα θεωρείται από τους δίκαιους ανθρώπους σαν μια περιφρονητέα φάρσα», είπε.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, Ηνωμένα Έθνη

Πληροφορίες ότι στόχος του νέου σφυροκοπήματος του Ισραήλ στον Λίβανο ήταν ο ίδιος ο Νασράλα: Χτυπήθηκε το κύριο κέντρο διοίκησης της Χεζμπολάχ στην Βηρυτό [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: