Τρόμος από τα όπλα τύπου «ζόμπι» στη Βρετανία: Εφηβος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση που δέχτηκε από συμμορία, 50.510 εγκλήματα με ματσέτα [video]

File Photo: Βρετανοί αστυνομικοί περιπολούν EPA, ANDY RAIN




Ενας έφηβος έχασε τη ζωή του έπειτα από επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στη βρετανική πρωτεύουσα, λίγο προτού τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση σε εθνικό επίπεδο των όπλων τύπου “ζόμπι” προκειμένου να μειωθούν τα εγκλήματα με ματσέτες.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το αγόρι βρέθηκε τραυματισμένο έπειτα από κλήση που δέχτηκαν αστυνομικοί για ταραχές με συμμορίες σε δρόμο με κατοικίες του Γούλιτς περίπου στις 6:35 μ.μ. χθες Κυριακή. Λίγο αργότερα το αγόρι κατέληξε.

Δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, αλλά ο θάνατος του νεαρού σημειώνεται την ώρα που κορυφώνεται η ανησυχία σχετικά με τον αριθμό των εγκλημάτων με μαχαίρι και τον αριθμό των νέων που φέρουν μαχαίρι.

Συνολικά 50.510 εγκλήματα που αφορούν μαχαίρια-ματσέτες καταγράφηκαν από την αστυνομία στην Αγγλία και στην Ουαλία κατά τους 12 μήνες μέχρι τον Μάρτιο, ποσοστό αυξημένο κατά 4% από τον προηγούμενο χρόνο.

Από αύριο Τρίτη θα απαγορεύεται διά νόμου να φέρει κάποιος μαχαίρι τύπου “ζόμπι” ή ματσέτα, ενώ ισχύει αμνηστία και αποζημίωση για όσους τα παραδώσουν.

Η απαγόρευση αφορά μαχαίρια με λάμα που έχει μήκος μεγαλύτερο από 20 εκατοστά και εκείνα με οδοντωτή λεπίδα, τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται από συμμορίες.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για να σταματήσουν να εμπλέκονται νεαροί σε εγκλήματα με μαχαίρι, φαινόμενο που αποκάλεσε εθνική κρίση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Λονδίνο, Βρετανία

Σε ηλικία 6 ετών τον απήγαγαν από ένα πάρκο στην Καλιφόρνια με δέλεαρ καραμέλες: 70 χρόνια μετά τον ξαναβρήκε η χαμένη του οικογένεια χάρη σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: