Tρύπα διακίνησης μαύρου χρήματος, καταγγέλλει ο Χρίστος Χριστοφίδης: Τι αναφέρει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ σε επιστολή του προς την Ελεγκτική Υπηρεσία

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης. Φωτογραφία από τον Φιλελεύθερο




Σε σοβαρότατη καταγγελία για μαύρη τρύπα από την οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι γινόταν διακίνηση μαύρου χρήματος προέβη ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του philenews, στην καταγγελία του ο κ. Χριστοφίδης ενημερώνει τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τις πληροφορίες οι οποίες έφθασαν κοντά του, από πηγή η οποία παρουσιάζεται να είναι πολύ καλή γνώστης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, η ενδεχόμενη μαύρη τρύπα αφορά σημείο εισόδου και εξόδου από την Κυπριακή Δημοκρατία, στο οποίο γίνονται ιδιωτικές πτήσεις.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Χριστοφίδης, στο εν λόγω σημείο δεν υπήρχε τελωνειακός λειτουργός σε μόνιμη βάση ώστε να διεξάγει σταθερούς ελέγχους. Τελωνειακός λειτουργός φέρεται σύμφωνα με την καταγγελία, να παρουσιαζόταν μόνο σε περιπτώσεις που κάποιος δήλωνε ζώα ή υπέρτερα ποσά από το επιτρεπόμενο όριο συναλλάγματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις μεταφερόταν λειτουργός από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, στην επιστολή του προς την Ελεγκτική Υπηρεσία, ο κ. Χριστοφίδης επισημαίνει ότι άτομα με οικονομική επιφάνεια, τα οποία ταξιδεύουν με ιδιωτικές πτήσεις, θεωρούνται συνήθως υψηλού ρίσκου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το philenews, από πλευράς Ελεγκτικής Υπηρεσίας έχουν ήδη κινηθεί για διερεύνηση της καταγγελίας.

Το Φθινόπωρο του 2022 αποτρέψαμε την σκανδαλώδη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης Αναστασιάδη και της HERMES. Μια σκανδαλώδης συμφωνία που έγινε άρον- άρον και με παραβίαση όλων των διαδικασιών, ακόμα και με ποινικά αδικήματα, λίγο πριν φύγει η τότε κυβέρνηση, σε μια εμφανέστατη πράξη διαπλοκής.

Η κατάρρευση της τότε μεθόδευσης- συμφωνίας, αποδόθηκε από την τότε κυβέρνηση στο «τοξικό κλίμα», δηλαδή στις έντονες μας αντιδράσεις. Σήμερα φτάσαμε σε μια πολύ πιο επωφελή για την Κυπριακή Δημοκρατία και τους πολίτες συμφωνία. Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι οι αντιδράσεις μας τότε ωφέλησαν με πολλά εκατομμύρια σήμερα τον Κύπριο πολίτη.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Νίκου Χριστοδουλίδη και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας η οποία επεσήμανε τις παρατυπίες και παρανομίες στην Επιτροπή Οικονομικών και έδωσε την ευκαιρία σε εμάς να αποτρέψουμε μια ζημιογόνα για το λαό συμφωνία.

Δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος, ούτε πιεστικά χρονοδιαγράμματα για την ηλεκτρική διασύνδεση, παραδέχεται η Λευκωσία: Αισιοδοξία για “καλό τέλος” των προσπαθειών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: