To xαρτοφυλάκιο Αλιείας και Ωκεανών επέλεξε για τον επίτροπο της Κύπρου Κώστα Καδή η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

File Photo Ο επίτροπος της Κύπρου στην Κομισιόν Κώστας Καδής ΚΥΠΕ




Στη θέση του Επιτρόπου για θέματα Αλιείας και Ωκεανών επέλεξε να τοποθετήσει η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον προτεινόμενο από την Κύπρο, Κώστα Καδή, στη νέα σύνθεση του Κολεγίου των Επιτρόπων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Στρασβούργο.

«Βασίζομαι στην εμπειρία του για να βοηθήσει να χτίσουμε έναν ανθεκτικό, ανταγωνιστικό και βιώσιμο τομέα και να παρουσιάσει την πρώτη Ευρωπαϊκή Συμφωνία για τους Ωκεανούς», ανέφερε η κ. Φον ντερ Λάιεν.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τα ονόματα και τα χαρτοφυλάκια και των έξι εκτελεστικών αντιπροέδρων της Κομισιόν και των υπόλοιπων 20 Επιτρόπων, εστιάζοντας στις κύριες πολιτικές προτεραιότητες της δεύτερης θητείας της, οι οποίες όπως είπε θα είναι η ευημερία, η ασφάλεια και η δημοκρατία, παράλληλα με τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας, και της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης των οικονομιών της ΕΕ.

Όπως τόνισε, όλα τα θέματα αλληλοσυνδέονται, στη βάση των εισηγήσεων της έκθεσης Ντράγκι, μειώνοντας τον διαχωρισμό μεταξύ χαρτοφυλακίων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ Γιώργος Κακούρης (ΚΥΠΕ/ΓΚ/ΓΒΑ)
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Στην Αθήνα την Τετάρτη ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου, παρουσία σε εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: