To «ντιρέκτ» της Αλγερινής χρυσής Ολυμπιονίκη Ιμάν Κελίφ στον Ελον Μασκ για την εκστρατεία μίσους εναντίον της: Με μισείς, αλλά ούτε καν με ξέρεις [video]

FILE PHOTO Gold medal winner Imane Khelif of Algeria poses on the podium of the Women’s 66kg Final category of the Boxing competitions in the Paris 2024 Olympic Games, at Roland Garros in Paris, France, 09 August 2024. EPA/MAST IRHAM




Ιδιαίτερα συναισθηματική εμφανίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Ιμάν Κελίφ, η Αλγερινή πυγμάχος που κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο στους πρόσφατους Αγώνες του Παρισιού εν μέσω μιας έντονης διαμάχης γύρω από το φύλο της, αναφερόμενη στη συμπεριφορά του Έλον Μασκ απέναντί της.

Αν και γεννήθηκε γυναίκα και ποτέ δεν υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου, η Κελίφ έγινε στόχος αναπόδεικτων κατηγοριών και προσβολών καθ’ όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον Μασκ να σπεύδει να πάρει θέση εναντίον της στη δημόσια διαμάχη.

Η Κελίφ έλαβε έγκριση να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες μόλις ένα χρόνο μετά τον αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας, επειδή απέτυχε σε βιοχημικό τεστ καταλληλότητας φύλου, το οποίο έδειξε ότι είχε χρωμοσώματα XY.

Η απόφαση αυτή που έλαβε η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΙΒΑ) προκάλεσε αντιδράσεις, με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να χαρακτηρίζει αυθαίρετα και αναξιόπιστα τα τεστ αυτού του είδους, καθώς δεν είχε προσκομιστεί καμία επιστημονική απόδειξη. Η ΔΟΕ πέρυσι αφαίρεσε την IBA από την ιδιότητά της ως κυρίαρχο όργανο της πυγμαχίας για θέματα διακυβέρνησης και χρηματοδότησης και ανέλαβε την ευθύνη του αγωνίσματος πυγμαχίας των Αγώνων του Παρισιού.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του X (που μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ και άλλους φέρεται να κατονομάζεται σε αγωγή για διαδικτυακό εκφοβισμό που κατέθεσε η Κελίφ) αναδημοσίευσε μια ανάρτηση που ζητούσε να αποκλειστούν οι άνδρες από τα γυναικεία αθλήματα, με αφορμή την νίκη της Κελίφ επί της ιταλίδας Άντζελα Καρίνι στη φάση των «16».

  • Σε συνέντευξή της στη γαλλική τηλεοπτική εκπομπή CLIQUE, η Κελίφ δάκρυσε όταν ρωτήθηκε για την ανάρτηση του Μασκ που προκάλεσε περαιτέρω bullying εις βάρος της στο διαδίκτυο.

«Ο Έλον Μασκ ήταν από τους πρώτους που μου επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας μίσους. Ανέβασε αυτό το βίντεο και έγινε retweet. Ήταν λοιπόν ένα από τα πρώτα άτομα που διέδωσαν αυτόν τον ντόρο, που ξεκίνησαν αυτήν την καμπάνια εναντίον μου. Θα του έλεγα… με μισείς, αλλά ούτε καν με ξέρεις. Δεν έχω ιδέα γιατί ηγήθηκες αυτής της επίθεσης. Ήσουν σκληρός μαζί μου, σκληρός με την οικογένειά μου, με τη μητέρα μου. Εκείνη την περίοδο, η μητέρα μου πήγαινε κάθε μέρα στο νοσοκομείο», ανέφερε η πυγμάχος.

Δακρυσμένη, η Κελίφ εξήγησε ότι αυτή η συμπεριφορά των ανθρώπων της φαίνεται ακατανόητη και αποκάλυψε ότι η πίστη της στον Αλλάχ τη βοήθησε να ξεπεράσει αυτήν την δύσκολη περίοδο στη ζωή της και έγινε ο οδηγός της.

Με πληροφορίες από DailyMail

Ο Ίλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ετοιμάζεται να «στεφθεί» και πρώτος τρισεκατομμυριούχος επί Γης: Κοινωνικά άρρωστο να συγκεντρώνει κανείς τόσο πλούτο; [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: