Το κτύπημα της Ουάσιγκτον κατά της Μόσχας και η διπλή ανάγνωση των ΗΠΑ της ένταξης της Τουρκίας στους Brics: Ο Μιχάλης Ιγνατίου με τους Οικονόμου και Παυλόπουλο, στον ΣΚΑΪ [video]

Ο αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στον Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Ακη Παυλόπουλο. Φωτογραφία από βίντεο, SKAI News




Με την είδηση της τριμερούς συνάντησης των ηγετών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ ξεκίνησε την σημερινή του τοποθέτηση στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του σταθμού και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στη συνέχεια, ανάφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι κατάφεραν αποφασιστικό κτύπημα στην προσπάθεια της Μόσχας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ενέργειες που περιλαμβάνουν και κυρώσεις, όπως και κατάσχεση ιστοσελίδων, που χρησιμοποιούσε το Κρεμλίνο για να διαδώσει την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση σχετικά με την Ουκρανία, η οποία παραμένει και σήμερα θύμα εισβολής από τη Ρωσία.

Απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες εναντίον στελεχών του Russia Today, το οποίο αντιμετώπισε με ειρωνεία τις ανακοινώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης.

Έχει ενδιαφέρον ακόμα ότι το FBI ερεύνησε τον Αύγουστο τις οικίες δύο Αμερικανών υπηκόων που έχουν δεσμούς με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας: πρόκειται για τον Σκοτ Ρίτερ, πρώην επιθεωρητή οπλικών συστημάτων του ΟΗΕ και τον Ντιμίτρι Σάιμς, σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016.

Ο τελευταίος γεννήθηκε στη Ρωσία, αλλά το 1973 το έσκασε από την τότε Σοβιετική Ένωση και συντάχθηκε με τους Ρεπουμπλικάνους. Πριν από δύο χρόνια επέστρεψε στη Ρωσία και πιστεύεται ότι συμβουλεύει τον Βλαντιμίρ Πούτιν για αμερικανικά, και όχι μόνο, θέματα.

Ο Ρίτερ και ο Σάιμς δεν έχουν κατηγορηθεί ακόμα, αλλά θεωρούνται εργαλεία προπαγάνδας της Ρωσίας στην Αμερική. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται ότι πιστεύει πως συνεργάζονται με την εκστρατεία του κ. Τραμπ.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι το Κρεμλίνο ευνοεί τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και όχι την Κάμαλα Χάρις στις εκλογές του Νοεμβρίου. Θεωρούν ότι θα είναι πιο βοηθητικός για να σταματήσει ή να περιοριστεί η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.




Τέλος, αναφέρθηκε στην υπόθεση της τουρκικής πρόθεσης να ενταχθεί στους Brics. Και σημείωσε ότι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ εμφανίστηκαν δύο σχολές. Η μία θα ήθελε μία σκληρή απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν, και η άλλη να μην υπάρξει καθόλου αντίδραση, με τη δικαιολογία ότι οι Brics δεν είναι στρατιωτικός συνασπισμός.

Εάν επικρατήσει η δεύτερη άποψη, μιλούμε για διπλωματική τραγωδία για την υπερδύναμη. Θα στείλει στους υπόλοιπους συμμάχους το μήνυμα, ότι οι τσαμπουκάδες δεν τιμωρούνται, όλοι οι άλλοι θεωρούνται ηλίθιοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ακόμα μία επική “κωλοτούμπα” του Ερντογάν, υποδέχθηκε με ροδόσταγμα τον αλ Σίσι! (video) Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στo δελτίο ειδήσεων του Omega, με τον Μιχάλη Παυλίδη

Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή του Οικονόμου και του Παυλόπουλου, στον Σκάι: Οι Αμερικανοί κρύβουν προς το παρόν την οργή τους για την Τουρκία και τους Brics

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: