Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για άμεση χερσαία επιχείρηση «περιορισμένης κλίμακας» κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

epaselect epa11633436 Israeli military vehicles at a gathering site next to the border with Lebanon as seen from an undisclosed location in northern Israel, 30 September 2024. EPA/ATEF SAFADI




Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στη Washinghton Post.

  • Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση του Ισραήλ θα είναι μικρότερης κλίμακας από τον τελευταίο πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ το 2006, τόνισε.

Η επιχείρηση θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση στρατιωτικών υποδομών κατά μήκος των συνόρων για την εξάλειψη της απειλής για τις ισραηλινές παραμεθόριες κοινότητες, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Σύντομα ξεκινάμε λέει ο Γκάλαντ

«Η επόμενη φάση του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα», δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ.

«Η επόμενη φάση στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα. Θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αλλαγή της κατάστασης ασφάλειας και θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε τη σημαντική (αποστολή) της επιστροφής των κατοίκων στα σπίτια τους», είπε ο Γκάλαντ, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημάρχους κοινοτήτων στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

«Θα το κάνουμε αυτό. Και όπως είπα εδώ πριν από ένα μήνα (ότι) θα μετατοπίσουμε το κέντρο βάρους (προς τα βόρεια), αυτό λέω και τώρα: Θα αλλάξουμε την κατάσταση και θα επιστρέψουμε τους κατοίκους στα σπίτια τους», πρόσθεσε.

Λίγη ώρα αργότερα, το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CBS News, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο μετέδωσε ότι το Ισραήλ ενδέχεται να εξαπολύσει την χερσαία επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο εντός των επομένων ωρών.

Ο μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος είπε ότι αυτό είναι το μήνυμα που έλαβε η Ουάσινγκτον από το Ισραήλ.

  • Νωρίτερα σήμερα, δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ) που επικαλείται ανώνυμες πηγές ανέφερε πως οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) έχουν ξεκινήσει μικρής κλίμακας επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων διεισδύσεων σε σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ, ενόψει μιας πιθανής χερσαίας επιχείρησης στην περιοχή,

Οι επιχειρήσεις αυτές, από ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, φέρεται να στοχεύουν στη συλλογή πληροφοριών και στην προετοιμασία του εδάφους για μια ενδεχόμενη μεγαλύτερη επίθεση που θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, οι επιχειρήσεις αυτού του είδους έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, αλλά και πιο πρόσφατα, ως μέρος της στρατηγικής του Ισραήλ για την αντιμετώπιση της Χεζμπολάχ, η οποία διατηρεί ισχυρή παρουσία κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

 

Ξεκίνησε η χερσαία εισβολή επίλεκτων ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ στον Λίβανο: Εϊμαστε έτοιμοι απαντάει η Χεζμπολάχ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: